kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Warren Buffett

Kriz Gates'den 3 milyar $ götürdü tahtı Buffett kaptı

11.10.2008
Krizde milyarderlerin yeri yine değişti. Bill Gates 3 milyar dolar kaybetti, serveti eridi. Buffett tekrar en zengin oldu..
Amerika'nın en büyük yatırımcısı kriz yılından kârlı çıktı. Berkshire Hathaway hisselerinin şişmesi ile Warren Buffett'ın gezegendeki en zengin adam oluşu geçtiğimiz mayıs ayında tescillendi. Bir yıl önceki serveti 52 milyar dolar olan Buffett'ın serveti 62 milyar dolar civarına yükseldi, Forbes'un en zenginler kulübünde 1'inciliği onaylandı. Fakat Buffett'ın yıl içinde hisse senetlerindeki hareketlere göre tahtı Bill Gates ile değiştirip durdu. Finansal kriz ile birlikte son gelişmeler Buffett'ın tahtını tekrar sağlamlaştırdı. Buffett, son hali 58 milyar doları bulan servetiyle, tsunami sonrası yine dünyanın en zengin adamı.

BUFFETT KRİZLE KALKINDI!
Forbes'ın 2008 en zenginler listesine göre Buffett, dolar milyarderleri listesinde tahtı Microsoft'un kurucusu Bill Gates'ten almış oldu. Son bir yılda 2 milyar dolar daha zenginleşerek servetini 58 milyar dolara yükselten Gates, 13 yıllık zenginlerin zengini unvanını Buffett'a kaptırdı, listede 3'üncü sıraya düştü.

TAHTA GERÇEK SAHİBİ OTURDU
Krizden önce tekrar güçlenen Microsoft hisseleri Gates'i tekrar zirveye taşıdı. Fakat piyasaların çöküşü ile yaklaşık 3 milyar doları eriyen Gates, tahtı gerçek sahibi Buffett'a bıraktı. Piyasalar, Yahoo'ya satın alma teklifi yapmamış olsaydı Gates'in hâlâ en zengin unvanını koruyor olacağı görüşünde. Çünkü, Microsoft hisseleri bu satın almayı Yahoo'nun reddetmesiyle 10 gün içinde yüzde 15'e varan oranda değer kaybetti. Servetinin yarısından fazlasını Microsoft hisseleri dışında elde eden Gates, ikinci sırayı ise Meksikalı telekomünikasyon devi Carlos Slim'e bıraktı. Son bir yılda Slim'in serveti ise 7 milyar dolar arttı, 60 milyar dolar oldu.
Haberin fotoğrafları