kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ünlüler tarafından onarılan okul açıldı

Giriş Saati : 09.10.2008 11:58
Güncelleme : 09.10.2008 22:49
Yeni Haber
Sivas'ta şarkıcı Petek Dinçöz ve gazeteci eşi Can Tanrıyar'ın katkılarıyla onarılan 3 derslikli ilköğretim okulu düzenlenen törenle açıldı. Vali Veysel Dalmaz, geleceğin teminatı çocuklar için ne kadar şey yapılsa az olacağını söyledi.

Tuvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı'nın (TOÇEV), Show TV ile birlikte yürüttüğü Yaşasın Okulumuz Kampanyası kapsamında, Sivas merkeze bağlı Doğanca köyündeki ilköğretim binasının onarımı, şarkıcı Petek Dinçöz ve eşi Can Tanrıyar ile vatandaşların katkılarıyla yapıldı. Eğitim öğretime yeniden başlayan okul önünde bir tören düzenlendi.

Törende konuşan Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Türkiye'nin geleceği çocukların eğitiminin çok önemli olduğunu ifade etti. Köydeki çocukların da şehir merkezlerinde okuyan öğrenciler kadar eş imkanlara sahip olması gerektiğini anlatan Dalmaz, insanları her türlü cehalet ve sıkıntıdan kurtaracak şeyin eğitim olduğunu ifade etti. Vali Dalmaz, "Eğitimle bir millet geleceğini teminat altına alır. Bu vesileyle eğitim öğretime yapılan katkıları ve katkı yapanları önemsiyoruz. Onlara gönülden teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

TOÇEV Proje Koordinatörü Bade Takazoğlu da vakfın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Konuşmaların ardından Vali Dalmaz, okulun onarımına katkıda bulunan Petek Dinçöz ile Can Tanrıyar adına hazırlatılan teşekkür plaketlerini, TOÇEV Proje Koordinatörü Takazoğlu'na verdi. Daha sonra çocukların oluşturduğu halk oyunları ekibi bir gösteri sundu. Okulda 70 öğrenci eğitim görüyor.

(CİHAN)