kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Barış'ın öldüğü kavşak için proje hazırlandı

Giriş Saati : 09.10.2008 12:01
Güncelleme : 09.10.2008 22:49
Yeni Haber
Karayolları 2. Bölge Müdürü Erol Altun, şarkıcı Barış Akarsu'nun trafik kazasında öldüğü kavşakla ilgili olarak 3 alternatifli köprülü kavşak projesi hazırladıklarını belirterek, ''Barış Akarsu'nun öldüğü kazada Karayollarının proje açısından kusuru söz konusu değil'' dedi.

Erol Altun, Muğla il Koordinasyon Kurulu toplantısında, şarkıcı Barış Akarsu'nun yaşamını yitirdiği kavşakla ilgili olarak 3 alternatifli köprülü kavşak projesi hazırladıklarını söyledi.

Altun, ''Bu projeyi bir süre önce Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'na gönderdik. Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu, kavşağın yapılacağı bölgede tarihi bir sarnıç olduğu için kavşak düzenlemesine izin vermedi. Ancak uygun bir proje hazırlayarak tekrar kurula sunmaya karar verdik. Kısa bir süre önce sunduğumuz ve kurul tarafından prensipte kabul edilen son proje doğrultusunda çalışmalara başlayacağız'' diye konuştu. Altun, ''Barış Akarsu'nun ailesi Karayolları Bölge Müdürlüğü aleyhine dava açmıştı, bu davada gelinen nokta nedir?'' sorusuna şu yanıtı verdi:

''Davada mahkeme bizim bir kusurumuz olmadığı yönünde karar vermişti. Biz neticede teknik insanlarız. Çalışma programını elimizdeki projelere uygun olarak uygulamakla mükellefiz. Barış Akarsu'nun ölümü üzücü, herkesi üzdü. Neticede, polis raporlarında kimin, neyin kusurlu olduğu yer alıyor. O kazada Karayollarının proje açısından kusuru söz konusu değil. Kazanın olduğu kavşağa köprülü kavşak yapılıp daha yüksek standartlı bir çözümü destekliyoruz.''

TRAFİK KAZASINDA 10 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ YOL


Yatağan Kaymakamı Şeyhmus Günaydın da Yatağan-Aydın-Çine yolunun Kafaca mevkisinde son 2 ayda çok sayıda trafik kazası meydana geldiğini, 10 kişinin öldüğünü kaydederek, şunları söyledi:

''Karayolları, bu yolun bir bölümünü Devlet Su İşler Müdürlüğünün kullanımına vermiş durumda. Bu kullanımın neden olduğu sıkıntıyı defalarca anlatmamıza rağmen o yolla ilgili çalışmalar yeni başladı. Yol bir anda tek şeride düştüğü için trafik kazaları meydana geliyor. Orada bölünmüş yolun bir kısmı DSİ'ye verildiği için kaza oluyor. DSİ'nin kamyonları yolda standardın üzerinde yük taşıyor. Mevcut bölünmüş yolu kullansak bu kazalar yaşanmaz. Bodrum Torba Kavşağı, bir sanatçı, Barış Akarsu yaşamını yitirdiği için gündemden düşmüyor. Bahsettiğim yerde ise 10 vatandaşımız yaşamını yitirdi. Devlet olarak görevimiz bu yolu koşullara uygun hale getirmek.'

Yatağan Kaymakamı Günaydın'ın bahsettiği bölünmüş yolla ilgili çalışmaların sürdürüldüğünü bildiren Karayolları 2. Bölge Müdürü Altun, ''Bu konuda DSİ ve bizim çalışmalarımız sürüyor. Konu, en kısa sürede çözüme kavuşturulacak'' diye konuştu.

(AA)