kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Karı parası yiyor" sözü hayatına maloldu

Giriş Saati : 09.10.2008 16:38
Güncelleme : 09.10.2008 22:49
Yeni Haber
Kızının evinde 11 bıçak darbesiyle ölü bulunan yaşlı hayırsever Emine Köse'nin katili akrabası çıktı. Karısını, babasından kalan yetim aylığını alabilmesi için boşayan ve bu yüzden eleştiren akrabası tarafından öldürüldüğü anlaşıldı. Korkunç cinayet yaşlı kadının, katiline verdiği bir bardak suya bulaşan tükürükle bulundu.

Yaklaşık 1 ay önce Ankara'nın Etimesgut ilçesinin 30 Ağustos Mahallesi 2094 sokak 20 numarada yaşanan korkunç cinayetin faili polisin ısrarlı çalışması sonucu çözüldü. Dul olduğu için dönüşümlü olarak oğlu ve kızında kalan Emine Köse'nin(56), katili dönerci ustası Yılmaz Ç.(35) çıktı. Oğlunun bacanağı olan katilin, yaşlı kadını, kendisini, karısını boşayarak bu aylığı alması üzerine, "3 çocuk babası koca adam, karı parası yiyor" sözleriyle eleştirdiği için öldürdüğü anlaşıldı.

EVDEN HİÇBİRŞEY ÇALINMADI

Yaşlı kadının cesedinin bulunduğu evin kapısının zorlanmaması ve evden hiçbirşeyin alınmaması üzerine ilk çapta şüpheleri 2 çocuk sahibi kızı Hülya Acar'a yönlendirmişti. Yatak odasındaki yatağın yanında 5'i göğüs üstünde, biri meme altı, 3'ü sol koltuk altında ve 2'si ise sağ ve sol sırtında olmak üzere 11 bıçak darbesiyle öldürülen annesinin, 6 ay önce babasını ölmesi üzerine zaman kendisinde kaldığını söyleyen Acar, polisteki ifadesinde şunları anlatmıştı:

"Babamın vefatından sonra Gölbaşında bulunan arsamızı annem 295 bin YTL'ye sattı. Bu paranın bir kısmını abilerim Elvan, Ercan ve bana paylaştıran annem 50 binine bir ev aldıktan sonra, kalan 20'sini de camiye bağışladı. olay günü oğlum Turan ile annem okul pantolonu yüzünden tartıştılar. Bende çocuğu alıp anaokuluna başlayan oğluma pantolon almaya gittim. Burada alış veriş yaptıktan sonra pantolonun paçalarını yaptırıp eve geldik. Eve girdiğimde annem yatak odasında kanlar içinde yatıyordu. Hemen kocamı ve abilerimi aradım. Komşuların yardımıyla hastaneye kaldırdık"

CSI ANKARA

Yaşlı kadının tüm tanıyanları tek tek sorgulayan polis uzun süre bir sonuca varamadı. Bu arada Etimesgut Hastanesi'nde ilk incelemesi yapılan yaşlı kadının tırnaklarının yeni kesilmiş olduğu için iz bulamayan polis, evden parmak izi için aldığı bardakta yapılan incelemede bulduğu tükürükten DNA'yı mercek altına aldı.

Evde yaşayanların tamamından alınan DNA örnekleri uyuşmayan örnek bütün şüpheleri üzerine çeken hayırsever kadının kızını da hapisten kurtardı. Yakın akrabalardan sonra uzaklarında örneklerini alan polis, bardaktan su içen kişinin yaşlı kadının oğlunun bacanağı Yılmaz Ç.'ye ait olduğunu bir ay sonra tespit edebildi.

Bunun üzerine gözaltına alınan dönerci ustası Ç., ekonomik kriz nedeniyle borçlarını kapatabilmek için eşiyle anlaşmalı boşanarak ölen kayınpederinin maaşını aldıklarını ifade ederek olay gününü şöyle anlattı:

"Eşim çalışmıyordu. Tek maaşla geçinemiyorduk. Karımın babası ölünce onun maaşı için anlaşmalı boşandık. Bunu Emine teyze aile içinde eleştirdi. Benim için (3 çocuk babası adam, karı parası yiyor) demiş. Sorduğumda da beni tersleyerek aile içinde aşağıladı. Buna çok içerledim. Evi gözetliyordum. Kızı ve torunu gidince kapıyı çaldım. Damadının evdeki komidinin camlarının yapılması için gönderdiğini söyledim. Bu arada bir bardak su istedim. Suyu içtikten sonra mutfaktan aldığım bıçakla yatak odasına gittim. Bana camı sökeceğim yerleri gösterirken bıçakladım. Daha sonra banyoya giderek ellerimi yıkadım. Ardında temas ettiğim yerleri havlu ile sildikten sonra evden çıktım"

Suç aletini bıçağı attığı yeri gösteren Yılmaz Ç., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak bugün cezaevine gönderildi.

ANKA