kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ve Depeche Mode yeşil sahalara indi

ECE KOÇAL - SABAH
09.10.2008
14 Mayıs'ta üçüncü kez İstanbul'a gelecek Depeche Mode grubu, Berlin Olimpiyat Stadı'nda Tour of Universe 2009 adını verdikleri yeni stadyum turnelerini tanıttı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Ve Depeche Mode yeşil sahalara indi
Dave Gahan, Martin Gore ve Andy Fletcher'dan oluşan Depeche Mode grubu, geçen pazartesi günü Berlin Olimpiyat Stadı'nda Tour of Universe 2009 adını verdikleri yeni turnelerini tanıttı. Nisanda yeni albümlerini çıkaracak olan grup, yıl boyunca çalışmalarını New York'ta sürdürdü. 28 yıllık kariyerinde 75 milyondan fazla kayıt satan grubun bu turnesinin en önemli taraflarından biri, bir stadyum turnesi olması. Ve turne 10 Mayıs'ta Tel Aviv'den başlıyor. Grup, bir önceki turnelerinde savaş nedeniyle program dahilindeki konserlerini iptal etmek durumunda kalmışlardı. Bu nedenle turnenin İsrail'den başlaması bir özür olarak nitelendirilebilir. Dave Gahan basın toplantısında İsrail'in politik yönüyle ilgili sorulara "Müzik sınır tanımaz; insanları bir araya getirir" dedi. Depeche Mode, yeni turne yapsamında 22 ülkeye gidecek. Turnenin Tel Aviv ve Atina'dan sonra üçüncü durağı İstanbul olacak. 14 Mayıs'ta gerçekleşecek konser, grubun Türkiye'deki üçüncü konseri olacak. Berlin'de yapılan duyuruda konserin santralistanbul'da yapılacağı belirtiliyordu; ama organizatörler mekânın henüz kesinleşmediğini söylüyor. 1916'da Olimpiyatlar için inşa edilen stadda gerçekleşen basın toplantısında dünyanın dört bir yanından basın mensuplarının yanı sıra bin kadar şanslı hayranları da vardı. Grup üyeleri doğal olarak çığlıklar arasında stada girdi. Bir Depeche Mode klasiği olarak barkovizyonda renkli görüntüler vardı. Tüm coşkulu anlara rağmen grup üyeleri yeni albümden şarkı söylemedi. Peki İngiliz grubun basın toplantısı neden Berlin'de yapılmıştı: "Burada çok zaman geçirdik, hem Almanlar bizi seviyor" diye yanıtladı Dave Gahan.

'İLK STADYUM TURNEMİZ OLACAK'
Basın toplantısının ertesi günü bir otel odasında gerçekleştirdiğimiz görüşmede Martin Gore ve Andy Fletcher sorularımızı yanıtladı. Aslında grup üyeleri, iki gündür 15'er dakikalık da olsa Avrupa'nın dört bir yanından gazetecilerle, televizyoncularla, radyocularla röportajlar yapıyordu. İlk sorum da bununla ilgili oldu. Aralıksız şekilde tüm soruları yanıtlamak onları sıkıyor muydu? Yoksa sadece eğlenceli birkaç gün müydü? Andy Fletcher yanıtladı: "Bu, işin kolay tarafı. Yıl boyunca stüdyoda bu albüm için uğraşık. Haftada altı gün, günde 13 saat çalıştık. Bu, bizim için tatil. Değişik insanlarla konuşuyoruz. Bugün saat birden beş buçuğa kadar çalışacağız. Ve sanırım bir saat öğle yemeği molamız bile var!" Peki yeni turneden neler bekliyorlar? Bu konuda hiç mütevazı değiller. "Biliyorsunuz Depeche Mode konserleri harika geçer. Biz de harika müzisyenleriz! İlk stadyum turnemiz olacak. O yüzden çok heyecanlıyız. Aslında bizim için büyük bir stadyum sahnesinde olmakla küçük bir konser salonunda olmak arasında çok büyük fark yok. Şarkıları dinlediğiniz zaman en iyi Depeche Mode albümü olduğunu siz de anlayacaksınız."
Haberin fotoğrafları