kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Filmekimi şöleni yarın başlıyor

Giriş Saati : 09.10.2008 12:49
Güncelleme : 09.10.2008 22:49
Yeni Haber
İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen, sinemaseverlerin merakla beklediği "Filmekimi" yarın başlıyor. Yetkililerden edinilen bilgiye göre 16 Ekim'e kadar sürecek Filmekimi bilet satışlarının başladığı 25 Eylül Perşembe gününden beri ise 28 binin üzerinde sinemasevere bilet satıldı.

*FİLMEKİMİ 2008 GÖSTERİM ÇİZELGESİ VE FİLMLERİN DETAYLARI...

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen Filmekimi, 21 filmden oluşan programıyla 10-16 Ekim tarihlerinde 7. kez sinemaseverlerle buluşacak. Filmekimi bu yıl da Sundance, Berlin Cannes, Venedik gibi saygın festivallerde ilgiyle karşılanan ödüllü filmlerden ustaların merakla beklenen son yapıtlarına kadar Beyoğlu Emek Sineması'nda izleyenlerin karşısına çıkacak. Filmekimi'nde yine her akşam 21.30 seansında Türkiye'de vizyona girmeyi bekleyen filmlerin ilk gösterimi yapılacak. Nokia Nseries sponsorluğunda gerçekleşen Filmekimi kapsamında başlayan "Nokia Nseries Kısa Film Yarışması" bu yıl da devam edecek. Filmekimi boyunca hafta içi gündüz seansları 3,5 YTL olacak. Hafta içi 19.00 seansları ile hafta sonu tüm seanslar tam 12 YTL, indirimli 8 YTL olurken, 21.30 seanslarında yapılacak Filmekimi Galaları'nın bilet fiyatları ise 15 YTL olarak belirlendi. Yetkililerden edinilen bilgiye göre ise şimdiden 28 binin üzerinde sinemasevere bilet satılmış bulunuyor.

Filmekimi, yarın akşam GHETTO'da yapılacak Açılış Partisi'yle, sinemaseverlere müzikle merhaba diyecek. Gecede, Filmekimi programında da bulunan "Chelsea on the Rocks / Chelsea'de Rock" filmine ithafen Chelsea Otel için bestelenmiş, burada kalanlarca yazılmış, Leonard Cohen, Joni Mitchell, Tom Waits, Janis Joplin, Bob Dylan, Jimi Hendrix gibi müzisyenlerin şarkıları seslendirilecek.

(ANKA)