kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sağlık çalışanlarına grip uyarısı

Giriş Saati : 09.10.2008 11:54
Güncelleme : 09.10.2008 22:49
Yeni Haber
Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı ve Hastane Enfeksiyonları Kontrol Komitesi ile İzmir İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen konferansta, sağlık çalışanlarının gripten (influenza) korunmasıyla ilgili bilgiler verildi.

Konferansa EÜ Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Nacil Kütükçüler, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Murat Işıl, sağlık çalışanları ve öğrenciler katıldı. EÜ Tıp Fakültesi Muhittin Erel Amfisi'ndeki konferansın açılış konuşmasını, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selim Badur yaptı.

Her yıl önem kazanan ve önemi hiç değişmeyen bir hastalık olan gripin mekanizmasının son yıllarda daha iyi anlaşıldığını belirten Prof. Dr. Badur, "Birçok ülkede uygulanan aşılama çalışmalarıyla hastalıktan en çok etkilenebilecek kesim olan çocuklar ve yaşlılar büyük oranda korunuyor. Ülkemizde ise 10 milyonluk risk grubunun sadece beşte biri aşı olmuş durumda." dedi.

Gribin sağlık çalışanlarına bulaşmaması konusunda önemli bilgiler veren EÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çağrı Büke ise özellikle hastalarla yakın temasta olan sağlık çalışanlarının, dezenfeksiyon kurallarını ciddiye almas gerektiğini hatırlattı.

Prof Dr. Büke, "Çalışanlarımız eldiven, gözlük, önlük ve maske kullanımı konusunda dikkat etmelidir. Özellikle el temizliği, hastalar ve sağlık çalışanları için çok önemli tedbirler arasındadır. Gripten korunmak için dezenfeksiyonun önemi her kesim tarafından kavranmalıdır." şeklinde konuştu.

(CİHAN)