kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Qantas uçağındaki ani irtifa kaybının sebebi araştırılıyor

Giriş Saati : 08.10.2008 07:10
Güncelleme : 08.10.2008 21:22
Yeni Haber
Avustralyalı havayolu şirketi Qantas'ın Singapur-Perth seferini yapan uçağında yaşanan ani irtifa kaybı inceleme altına alındı. Airbus A330 tipi uçakta yaşanan sorun nedeniyle askeri bir havalimanına acil iniş yapan uçağın 36 yolcusu çeşitli yerlerinden yaralanmıştı.

Qantas Havayolları'na ait Airbus A330 tipi yolcu uçağı, Singapur'dan havalanarak, Perth'e doğru yola çıkmış, inişine kısa bir süre kala ise yaşanan ani irtifa kaybı nedeniyle acil iniş yapmak zorunda kalmıştı. 303 yolcu ve 10 mürettebatı bulunan uçak, Perth yakınlarında bulunan Learmonth Askeri Hava Üssü'ne acil iniş gerçekleştirmişti. Uçakta bulunan yolculardan 36'sı, yaklaşık 10 saniye içinde 8 bin feet (2.440 metre) irtifa kaybeden uçağın kabininde savrularak, çeşitli yerlerinden yaralanmıştı. Olayın ardından Avustralya Ulaşım Güvenliği Müdürlüğü, QF72 sefer sayılı uçakta meydana gelen olayla ilgili soruşturma başlattı. İncelemelerin 1 ay kadar sürebileceğine dikkat çeken uzmanlar, "Uçağın özellikleri, geçmişi ve diğer şirketlerdeki aynı model uçakları inceleme altına alarak, diğer ülkelerde uçan uçakların kayıtlarını değerlendireceğiz. Bu şekilde daha önce de benzer bir hadisenin yaşanıp, yaşanmadığını öğreneceğiz" dedi.

Öte yandan yaralanan 36 yolcunun hiçbirinin hayati tehlikesinin bulunmadığı ve hastanedeki tedavilerinin sürdüğü kaydedildi.

İHA