kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

ABD'nin ''First Lady''si Laura Bush BM'de

Giriş Saati : 08.10.2008 10:17
Güncelleme : 08.10.2008 21:22
Yeni Haber
ABD Başkanı George W. Bush'un eşi ''First Lady'' Laura Bush, dünyada okur yazarlık oranında kadınların hala geride olduğunu söyledi.

BM ve UNESCO tarafından ilan edilen ''2003-2012 Dünya Okur Yazarlık On Yılı'' girişiminin gönüllü elçiliğini 2003 yılında üstlenen Laura Bush, BM'de UNESCO tarafından düzenlenen toplantıda konuştu.

Konuşmasında, dünyada halen kadınların okur yazarlık oranının düşük olduğunu ve bu oranın değişmediğini vurgulayan Laura Bush, ''Eğer kadınlar eğitim görürse ailelerin durumu da her konuda daha iyiye gidecektir'' dedi.

Bayan Bush, ''Çocuklarımızı eğitme sorumluluğumuzu yerine getirmeliyiz, eğer bunu yaparsak ilerde yetişkinlerin okur yazarlık oranıyla ilgili endişe duymamıza gerek kalmayacak. Bu yüzden yatırım yapmalıyız'' diye konuştu.

Dünyadaki tüm ülkelerin kız çocukları, kadınlar, okula gitmeyen gençler ve taşrada, uzak bölgelerde yaşayan vatandaşlarına okur yazarlık kabiliyeti kazandırmasının önemine işaret eden Laura Bush,okuryazarlılığın ülkelerin ekonomilerine, sağlık sektörlerine gelir getirdiğini, toplumlarda yoksulluk ve suç oranının azalmasına neden olduğunu belirtti.

First Lady, ABD'nin UNESCO'nun okur yazarlığın artırılması için kurduğu fona da 2.5 milyon dolar aktardıklarını söyledi.

Laura Bush konuşmasının sonunda 2012 sonuna kadar gönüllü elçi olarak UNESCO'ya yardımcı olmaya devam edeceğini belirtti.