kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bangladeş'teki Türk okulundan 'eşsiz' başarı

Giriş Saati : 08.10.2008 13:48
Güncelleme : 08.10.2008 21:22
Yeni Haber
Bangladeş'teki Uluslararası Ümit Türk Okulu öğrencileri, İngiltere'nin en büyük eğitim şirketi Edexcel'in 85 ülkede uyguladığı sınavda büyük bir başarıya imza attı.

Edexcel'in genel eğitim sertifikası orta ve ileri seviye sınavları (GCE O - A Level Examinations)'a giren 5 öğrenci, 7 ayrı dersten dünyanın en yüksek puanlarını elde ettiler. Sadece 2007'de 9.6 milyon sınav kağıdı okuduklarını ifade eden Edexcel eğitim şirketinin uluslararası koordinatörü Ross Hall, "Bu müthiş bir başarı ve zorlu bir çalışmanın ürünü. Bu başarı ayrıca, öğrencilerin sınavlara hazırlanırken ne kadar gayret gösterdiklerinin bir göstergesi" yorumunu yaptı.

Ross Hall'ın tebrik mektubu, Bangladeş Türk Okulu'nca sevinçle karşılandı. Bangladeş'teki Edexcel koordinatörü Saidur Rahman, "Bu sadece sizin okulunuz adına değil Bangladeş adına da büyük getirileri olan bir başarıdır. Bengal öğrencilerinin kapasitesi uluslararası yapılan bir sınavda böylece ortaya çıkmıştır" dedi.

Türkiye'nin Bangladeş Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar da, okulun öğrenci, öğretmen ve idarecilerini makamında kabul ederek tebrik etti. Bangladeş Uluslararası Ümit Türk Okulları Genel Müdürü Bayram Saatci, "Sadece okulumuz için değil, Bangladeş'te eğitim kalitesini gösterme adına çok güzel bir olay. Bu başarı bizlere gösterdi ki gerekli imkanlar sağlandığında Bangladeşli öğrenciler dünya çapında bu gibi bir çok başarıya imza atabilirler" diye konuştu.

Edexcel, uluslararası geçerliliği olan bu sınav sorularını Londra Üniversitesi ile birlikte hazırlıyor. Sınavda başarılı olan öğrenciler, dünyanın en ünlü üniversitelerine giriş kolaylığı yaşıyor. Bangladeş Uluslararası Ümit Türk Okulları, 1996 yılından itibaren Bangladeş'te eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam ediyor. Okulların şu an başkent Dakka, Chittagong ve Bogra şehirlerinde olmak üzere 7 şubesi ve 1200 den fazla da öğrencisi bulunuyor. Bu okullarda eğitim 3 yaşında ana okulu ile başlayıp, toplam 16 yıl boyunca devam ediyor.

CİHAN