kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Göçmenlere elektronik pranga takalım'

08.10.2008
Avusturya'nın aşırı sağcı lideri Haider, suç işleyen yabancı göçmenler için tartışmalı bir öneri getirdi: "Elektronik pranga takıp izleyelim. İyi davranıp davranmadıklarını anlayalım." Göçmenler ise bu öneriye ateş püskürdü..
Avusturya'da genel seçimlerden oylarını artırarak çıkan aşırı sağcı BZO partisi lideri Jörg Haider iktidara gelebilmek için FPÖ partisi lideri Karl Heinz Strache ile ortaklık yolları ararken şimdiden "gelecek" hayalleri yabancı basında yer almaya başladı... Alman Bild gazetesi şu an Kaernten eyaleti Başbakanlık görevini yürüten Haider'in kendi internet sitesine yaptığı bir açıklamaya sayfalarında yer verdi.

'SINIR DIŞI EDİLSİNLER'
Suç işleyen her göçmenin sınır dışı edilmesini isteyen ve bu amaçla Kaernten eyaletinde birçok sert düzenleme yapan Haider açıklamasında, "Suç işlemiş olan göçmen kökenlilere elektronik pranga takalım. Böylece ülkemizde misafir konumunda olan bu kişilerin iyi birer misafir gibi davranıp davranmadığını kontrol edebilelim" diyor. Bununla da yetinmeyen Haider, suç işleyen her göçmenin hapishaneler yerine özel "ıslahevlerine" konulmasını gündeme getirdi. Kendi eyaletinde bulunan ıslahevini örnek olarak gösteren Haider, yaşı kaç olursa olsun suç işlemiş olan göçmenin bu tarz bir ıslahevinde çok daha rahat kontrol altında tutulabileceğini söyledi. Islahevinde her göçmenin psikolojik testlere tabi tutulacağını belirten sağcı lider daha sonra göçmenlerin sınır dışı edileceğini belirtti.

SOSYALİSTLER TEPKİLİ
Haider hakkında bir suçlama olan göçmeni doğrudan ıslahevine yollayacaklarını hatta bu uygulamayı daha önce suçunun cezasını çekmiş olan göçmenlere kadar genişleteceklerini söyledi. Ancak Avusturyalı ırkçı lider Haider'in bu açıklamasına göçmen birlikleri ve diğer siyasi partiler tepki gösterdi. "Ülkede bulunan gençlik yasası, suç yasaları göz ardı edilecek. 16 yaşında suç işleyen bir gencin kendinden büyüklerle aynı yerde tutulup testlere tabi tutulup sınır dışı edilmesi düşünülemez" dedi.