kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sofra'dan size çok özel tarifler

07.10.2008
Ispanaklı börek
Hamuru hazırlamak için tereyağı, karbonat, yoğurt, limon suyu, sirke, tuz ve yumurta sarısını bir kaba alıp karıştırın. Üzerine azar azar un ekleyerek, kulak memesinden biraz daha katı bir hamur hazırlayın. Hamuru 8 bezeye ayırıp, 1 saat dinlendirin. Bezeleri un serperek açın ve tepsinizin ebadında kesin. Hazırladığınız yufkaları ayrı ayrı sererek biraz kurutun. İçi için bir kaseye kıyılmış soğan, ıspanak, tuz ve karabiberi koyun. Yufkaların arasına sürmek için yumurta, yoğurt, zeytinyağı ve tuzu karıştırın. Tepsinizi yağlayıp bir adet yufka serin. Üzerine yumurtalı karışımdan sürün. İlk yufkanın üzerine aynı şekilde üzerlerini yağladığınız 3 yufka daha serin. Toplam 4 yufka olduğunda hazırladığınız ıspanaklı harcı yayın. Kalan 4 yufkayı da aralarını yağlayarak ıspanaklı harcın üzerine serin. En üstteki yufkanın da üzerine yağlı karışımdan sürün. Susam serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra üzerine 1 çay bardağı soğuk süt serpin.
Malzemeler 6 Kişilik
* 500 gram ıspanak
* 2-3 adet soğan
* 5 çorba kaşığı zeytinyağı
* Tuz
* Karabiber
Yufkaların arasına sürmek için:
* 2 adet yumurta
* 1 su bardağı yoğurt
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* Tuz
Hamuru için:
* 6 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
* 1 çay kaşığı karbonat
* 1 su bardağı yoğurt
* Yarım limonun suyu
* 1 tatlı kaşığı sirke
* 1 adet yumurta sarısı
* Aldığı kadar un
* Tuz
Üzerine:
* 1 çay bardağı soğuk süt
* Susam

* * *
Reçelli dondurma
Kadayıfın üzerine sıvıyağ gezdirin ve didikleyin. Isıya dayanıklı porsiyonluk kaselerin içini margarin ile yağlayın. Elinizde şekil verdiğiniz kadayıfları kaselere bastırarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis tabaklarına alın. Her birinin içine birer top dondurma koyun. Üzerlerine çilek reçeli gezdirin. Beklemeden servis yapın.
Malzemeler 4 Kişilik
* 1 kase çilek reçeli
* 250-300 gram kadayıf
* 3 çorba kaşığı sıvıyağ
* 1 çorba kaşığı margarin
* 5-6 top vanilyalı dondurma

* * *
Portakallı kurabiye
Derin bir kaba irmik, tereyağı, pudra şekeri, kakao, vanilya ve unu alıp, yoğurun. En son yumurtaları katıp, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve istediğiniz şekli verin. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından aldığınız kurabiyelerin üzerine sıcakken portakal suyu ile pudraşekeri karışımını dökün. Üzerlerine bir örtü örtün ve soğuduktan sonra servis yapın.
Malzemeler
25-30 adet

* 3 çay bardağı irmik
* 3 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
* 4 çorba kaşığı pudraşekeri
* 2 çorba kaşığı kakao
* 1 paket vanilya
* 5 çay bardağı un
* 2 adet yumurta
Üzeri için:
* 2 adet küçük boy portakalın suyu
* 2 çorba kaşığı pudraşekeri