kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Feribot kuyruğu vatandaşı bezdirdi.

Dönüş çilesine fırtına eklendi

06.10.2008
Dokuz günlük bayram tatilinin bitimiyle yollara düşen vatandaşlar her yıl olduğu gibi trafik çilesi çekti. Fırtına yüzünden feribot seferleri aksayınca, Çanakkale'de araç kuyruğu 1.5 kilometreyi buldu..
Bayram tatilinin sona ermesiyle birlikte dönüşe geçen tatilcileri, trafik karmaşası ve fırtına vurdu. . Fırtına nedeniyle İstanbul ile Yalova, Bursa ve Bandırma arasındaki bazı feribot ve deniz otobüsü seferleri ile Gelibolu-Lapseki arasındaki araba vapuru seferleri aksayınca, araçlar 1.5 kilometrelik kuyruklar oluşturdu. Feribot beklemek yerine İzmit Körfezi'ni dolaşmak isteyen sürücüler, bu sefer de Karamürsel Değirmendere arasındaki yol yapım çalışmalarna takıldı.

İKİ ÇOCUK DENİZE DÜŞTÜ
Araç yoğunluğunun buradaki trafik akışını olumsuz etkilememesi için araçlar yol kenarlarında bekletildi. Tekirdağ Şarköy'de fırtına nedeniyle evlerin çatıları uçarken, Bursa'da saatteki hızı 60 kilometreyi bulan şiddetli lodos nedeniyle 500 yıllık tarihi çınar köklerinden çıkarak devrildi. Bu arada İzmit Yelken Kulübü'nden açılan bir yelkenli dün alabora olarak battı. Sahil Güvenlik ekipleri yelkenliden suya düşen Mustafa Durak ve Özgür Alper isimli çocukları kurtardı.

FERİBOT SEFERLERİ İPTAL
Marmara Denizi'nde etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş.'nin (İDO), deniz otobüsü ve feribot seferleri iptal edildi. İDO'dan yapılan açıklamada, elverişsiz hava koşulları nedeniyle, Yenikapı-Yalova, Pendik-Yalova, Yenikapı-Bursa ve Yenikapı-Bandırma feribot ve deniz otobüsü seferlerinin karşılıklı olarak iptal edildiği belirtildi. Ayrıca, Bostancı-Kadıköy-Yenikapı-Bakırköy, Kartal Yalova, Kabataş-Adalar-Bostancı deniz otobüsü seferleri ile Erdek-Avşa-Marmara Adası feribot seferlerinin de iptal edildiği kaydedildi.

Abbas ÇAKAR-Yakup ÖNAL-Ömer Turan-Burhan KAZMALI
Haberin fotoğrafları