kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
18 cesedin kimlik tespit çalışmaları sürüyor. 25 yaralı ise hastaneye kaldırıldı.

Dereye düşen araçta 18 kaçak, ölü bulundu

06.10.2008
Kamyonetteki 43 kaçaktan bir bölümünün havasızlıktan öldüğünü fark eden sürücünün, olaya kaza sürü vermek için kamyoneti dereye yuvarlayarak kaçtığı iddia edildi..
Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde yurtdışına gitmek isteyen kaçakları taşıyan kapalı kamyonetin geri manevra yaparken dereye uçması sonucu 18 kişi öldü, 25 kişi yaralandı. Kazayla ilgili korkunç bir iddia ortaya atıldı. Kamyonetin kasasındaki kaçakların havasızlıktan öldüğünü fark eden sürücünün olaya kaza süsü vermek için geri geri manevra yaparak, aracı dereye yuvarladığı öne sürüldü. Güvenlik güçleri olaydan sonra kaçan kamyonet sürücüsünü arıyor.

ANLAMSIZ MANEVRA
Sürücüsünün kimliği belirlenemeyen kamyonetin kapalı kasasına İstanbul'dan balık istifi bindirilen çoğunluğu Afgan ve Myanmar vatandaşı 43 kaçak Ege Denizi'nden Yunanistan'a geçmek üzere Çanakkale'ye doğru yola çıktı. Ancak Malkara girişinde sürücü bilinmeyen bir nedenle durarak geri manevra yapmak isterken kamyonet yakınlardaki dereye yuvarlandı. Meydana gelen kaza sırasında ilk belirlemelere göre 18 kaçak yaşamını yitirirken yaralanan 25 kişi ilçedeki hastaneye kaldırıldı. Durumu ağır olan iki Myanmar vatandaşı ise Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülürken, kazadan sonra kaçan ve kimliği belirlenemeyen sürücü aranıyor.

SÜRÜCÜ ARANIYOR
Kazayla ilgili tüyler ürpertici bir iddia da ortaya atıldı. Olay yerindeki jandarma yetkilileri, kamyonetin kasasında çok sayıda kaçağın havasızlıktan öldüğünü fark eden sürücünün, olaya kaza süsü vermek için kamyoneti Malkara yakınlarındaki dereye yuvarlayıp olay yerinden kaçmış olabileceği üzerinde durulduğunu belirtti.

Emre YAVAŞ - Gökhan YUMUŞAK - Güngör KARAKUŞ - Ercan SARIKAYA / SABAH
Haberin fotoğrafları