kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

LPG tankeri patladı faciaya ramak kaldı

Müslim SARIYAR - SABAH
06.10.2008
Yeşilköy'de 3.20 metrelik tren geçidine çarpan, 10 ton LPG yüklü tanker yandı. Banliyö ve tren seferleri durduruldu, 30 metreye ulaşan alevler paniğe yol açtı..
Aygaz'a ait LPG tankeri sabah saatlerinde bayilere oto gaz dağıtmak için İstanbul Ambarlı'daki dolum tesisinden çıktı. LPG tankerini kullanan Mehmet Sak, İstanbul Masterleri Atletizm Kulübü tarafından organize edilen 7. Uluslararası Gazi Koşusu nedeniyle sahil yolu kapandığı için Yeşilköy'de ara sokaklara girdi. Sak, saat 10.30 sıralarında Yeşilköy'deki 3 metre 20 santim yüksekliğindeki tren alt geçidinden geçmek istedi. 30-40 kilometre hızla alt geçide giren Sak, girişteki yükseklik uyarı tabelasını görmeyince tanker geçitte sürtünerek sıkıştı. İçinde 10 ton LPG bulunan tankerin sıkışması ile önce patlama meydana geldi. Ardından ise tanker alev aldı. Sürücü Sak kazayla birlikte TIR'dan inerek hemen uzaklaşmayı başarıp olaydan yara almadan kurtuldu.

3 SAATTE SÖNDÜRÜLDÜ
Patlama sesi ve ardından zaman zaman 30 metreye yükselen alevler Yeşilköylüleri korkuttu. Kaza nedeniyle olay yerine yakın yerde oturan vatandaşlar büyük panik yaşadı. Polis tankerin yandığı noktaya çıkan tüm yolları trafiğe kapattı. Polis ekipleri olay yerine yakın yerdeki vatandaşları anonslarla evden çıkmamaları için uyardı. Kazanın hemen ardından olay yerine çok sayıda itfaiye aracı gönderildi. Araçta bulunan LPG gazının etkisiyle metrelerce yükselen alevler, su ve köpükle müdahale eden itfaiye erlerine zor anlar yaşattı. İtfaiye ekipleri tankeri yaklaşık 3 saatlik çalışmanın ardından tamamen söndürmeyi başarırken olay nedeniyle banliyö ve tren seferleri durduruldu.

'BİR PARLAMA OLDU'
Olayın ardından Sak'ın ilk ifadesinde, "Alt geçitten geçmek isterken LPG tankının üzerindeki kapağın geçidin altına çarparak açıldığını ve yangının bunun üzerine meydana geldiğini'' anlattığı öğrenildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan, tankerdeki yangını su ile soğutup köpükle boğarak söndürdüklerini kaydetti. Olay sırasında "Patlama'' değil, "Parlama'' olduğunu ifade eden Karahan, "Tankerin üstündeki kapağın köprü altına çarpması sırasında çıkan yüksek ses, çevredeki vatandaşlarca patlama olarak algılanmış olabilir'' diye konuştu. Olayın görgü tanıklarından Gül Göktepe ise "Önce çok yoğun bir patlama sesi duyduk. 5 dakika sonra ikinci patlama oldu. Daha sonra bir patlama daha oldu. İlk itfaiye ekibi 10 dakika kadar sonra geldi ve müdahale etmeye başladı. Sağlık görevlilerine de haber verdik. Tankerin şoförünü görmedik ama duyduğuma göre araçtan atlayıp uzaklaşmış. Çok ucuz atlatıldığını düşünüyorum'' diye konuştu. Öte yandan Yeşilköy'de meydana gelen yangın, Atatürk Havalimanı apronundan da görüldü. Uçaklar, gökyüzünü kaplayan yoğun duman arasında iniş kalkışa devam etti.
Haberin fotoğrafları