kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Hande Ataizi

Bu kış Skinny vazgeçilmezimiz

05.10.2008
Her zaman iddialı giyimleriyle dikkat çeken oyuncu Hande Ataizi ve sosyetenin ünlü ismi Deniz Berdan, sonbahar/kış modasında en sevdikleri akımları Harper's Bazaar'a anlattı. Bu kış favorimiz skinny pantolonlar ve topuklu ayakkabılar..
Hande Ataizi (Oyuncu)
* En sevdiğim görüntü; Dior veya Chanel ceket, dar jean pantolon, topuklu ayakkabılar ya da kısa botlar. Veya opak siyah çoraplarla giyilmiş gece ayakkabıları ve bir trençkot.
* Bu sezon en sevdiğim görüntü ise mini elbise, kısa botlar ve opak çoraplar ya da uzun kabarık bir etek ile ince kaşmir kazak.
* Roland Mouret, Chloe, Dior, Lacroix, Nina Ricci, Stella McCartney ve Gary Graham favori markalarım. Biraz dönemleri karıştırmayı seviyorum. Roland Mouret'yi avangard ve heykelsi buluyorum; üste oturan elbiseleri değişik formlarda ama bir taraftan da çok düz. İyi kumaşları ve gelişigüzel kesimleri ile Gary Graham'i, ipek kumaşlarla spor kesimi ve romantizmi birarada tuttuğu, bilhassa da gece kıyafetleri için Nina Ricci'yi seviyorum.
* Ucuz kaçış noktalarım ise Zara ve vintage mağazaları.
* Şimdiye kadar bir kerede en çok para harcadığım parça bir Dior gece elbisesi ve ilk reklam çekimimden kazandığım parayla aldığım krokodil siyah çanta. Çantayı on dört senedir kullanıyorum, hâlâ en sevdiğim ve bana göre en şık çantam.

Deniz Berdan (Pasta ve ekmek şefi)
* En sevdiğim görüntü aslında her sezon değişiyor, ancak vintage ve punk kombinasyonuyla farklı parçaları kullanmayı ve uyumsuzluğun uyumunu severim. Bunun kritik noktası ise üzerinde çok uğraşılmamış gibi bir hava verebilmek.
* Bu sezon en sevdiğim görüntüye gelince... Zebra desenli skinny pantolon, bileğin biraz üzerinde biten botlar (pantolonun paçalarını içine sıkıştırarak), metalik pırıltılı tişört, boyna yapışan çivili kolye, parmaksız dantel eldiven ve melon şapka. 'Aeonflux' filmindeki çizgilerle, vücudu sımsıkı saran bir tulum ve dizin çok üstünde, dar çizmelerle yaratılan fütüristik bir görüntü de olabilir.
* Favori markalarımı ise şöyle sıralayabilirim: Martin Margiela bir kahin gibi, her koleksiyonu birkaç sezon sonrasının habercisi. Bohem punk ve rock birleşiminden oluşan konseptiyle Ann Demeulemeester'i, hard-rock çizgisiyle Balmain'ı, renk ve desen kullanımı, müthiş enerjisiyle Louise Goldin'i çok seviyorum.
* Ucuz kaçış noktalarım Topshop, H&M, İstinye Park'ta Bershka, Pull&Bear ve Stradivarius. İngiltere'deki Topshop'tan her şey , özellikle şapka, eldiven, fular ve aksesuvar alırım.
* Şimdiye kadar bir kerede en çok parayı, Balmain'in defile koleksiyonundaki elbiselere harcadım. Alırken çok acıtıyorlar!
* Gece çıkarken, gündüz yaptığım kombinasyon çeşitliliklerini pek yapmam. Zaten çok iddialı model seçimlerimden dolayı, gözü çok yormadan, elbise ve ayakkabı odaklı giyinirim. Genelde az aksesuvar kullanır ve az makyaj yaparım.

Topuklu ayakkabı ve elbise ikilisini severim
* Gece dışarı çıkarkenki görüntüm genelde şöyledir: Elbise ve topuklu ayakkabılar, üzerine bir deri ceket. Chloe'den aldığım dore deri ceketimi, siyah bir skinny jean ve tişörtle giyeceğim. Veya 50'li yıllar tarzında bir ceket, jean ve tişört.
* En sevdiğim makyaj ve bakım ürünlerine gelince... Aklınıza gelebilecek hemen her markadan makyaj ürünüm var. Ama göz kremi ve vücut ürünlerinde Kanebo'nun Gold serisinden, bir de Chanel kırmızı rujumdan vazgeçemem. Diğer tüm bakım ürünlerim ise La Praire.
Haberin fotoğrafları