kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Corendon'dan 80 kişiye 80 günde devriâlem

06.10.2008
Corendon Havayolları, 80 kişiyi 80 günlük dünya turuna çıkarıyor. 80 bin Euro'ya mal olacak tur, sıcak ülkeleri kapsayacak ve 2009'dan itibaren yapılmaya başlanacak..
Merkezi Hollanda'da bulunan Türk sermayeli Corendon Havayolu şirketi bu yıl ilk kez düzenlenecek bir programla 80 müşterisine 80 Günde devriâlem dünya turu yaptıracak. Belçika, Hollanda ve Türkiye'de faaliyetleri bulunan şirketin, bu ülkelerdeki 80 müşterisi ile yapacağı tur Amsterdam'dan kalkarak İstanbul'a hareketle başlayacak. Ardından ise Mısır oradan da diğer Afrika ülkelerinde devam edecek. Turistlerin dünya turu için 80 bin Euro'yu gözden çıkarmaları gerekiyor. Corendon Turistik Yönetim Kurulu Başkanı Atilay Uslu, şirketin Haarlem'deki genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Boeing 737 tipi bir uçakla bu turu gerçekleştireceklerini ve uçağın 188 koltuğundan 88'ini çıkararak müşterilerin ihtiyaçlarına daha uygun hale getireceklerini kaydetti. Uslu, "Daha önce böyle bir tur yapılmadı. İstediğimiz verimi elde etmemiz ve talep görmemiz halinde her yıl da yapılabilir" diye konuştu.

İSTANBUL SEFERLERİNİ AZALTIYOR
Turlar, bavul problemi olmaması için sadece sıcak ülkelere yapılacak. Turistlerin gittikleri ülkelerde alışveriş yapacakları ve yüklerinin daha da ağırlaşacağı dikkate alınarak şirket bavulları ayrı bir yük konteynırı ile taşımayı planlıyor. Uslu, projeyi gelecek yıl hayata geçirebileceklerini söyledi. Grup bu gelişmeye karşın petrol fiyatlarındaki vergi artışı ve İstanbul'da kendileri gibi büyük kongre grupları getiren şirketler için otel sıkıntısını dikkate alarak haftada dört kez İstanbul'a gerçekleştirdiği seferleri 2009'dan itibaren ikiye indirecek. Uslu, İstanbul'daki turizmin kitle turizminden kongre turizmine kaydığını, kendilerinin de çalışmalarını bu alana kaydıracaklarının iletti.
Haberin fotoğrafları