kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Fikstür Puan Durumu Formula 1 Pekin 2008
 
24 Saat
24 Saat

G.Saray'a yaylım ateşi

Özge AYDIN /SABAH İNTERNET
Giriş Saati : 06.10.2008 09:22
Güncelleme : 06.10.2008 23:17
Yeni Haber
Turkcell Süper Lig'in 6. haftasında Bursaspor, konuk ettiği Galatasaray'ı Mustafa Sarp ve Sercan'ın golleriyle 2 - 1 yendi. Galatasaray bu sezon ligdeki ilk yenilgisini alırken tek golünü de Arda kaydetti.

EBRU KILIÇOĞLU: CİMBOM'U ŞİMŞEK ÇARPTI (SABAH)


14 oyuncusu sakat, UEFA yorgunu Galatasaray, ligde ilk kez yenildi. İki golün de hazırlayıcısı olan Yusuf Şimşek'in taşıdığı Bursa'ya kaybeden Cimbom, 6. haftada 7. puanını yitirdi..


*MAÇTAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...


... Dün futbolun adı Bursa. Hocasından futbolcusuna çalışmış herkes dersini... 'Çıkışımız tesadüf değildir' kanıtlanacak. Bir kısım futbolcu 'Beni almazsınız ama ben buyum'u sahaya yansıtacak. Bir de 'Böyle bulmuşuz G.Saray'ı bırakmayalım' durumu söz konusu.

Bursa yorulup 'uyumaya'; G.Saray kenar yönetimi de 'uyanıp' değişikliklere başlayınca ancak dengeliyorlar oyunu. Ama yetmiyor. Bursa bileğinin hakkıyla alıyor galibiyetini. G.Saray'a gelince... Zirve tırmanışında çat diye kayıyor ayağı. Giden 3 puan 'hayati' mi? Takım için değil belki ama ya hoca açısından?

LEVENT TÜZEMEN: HADDİNİ BİLEREK OYNAMAK (SABAH)


Bursaspor, Galatasaray'ı Samet Aybaba'nın aklı sayesinde yendi. Samet hoca, Galatasaray'ı mükemmel analiz etmişti. Ben Skibbe'nin Bursaspor'u özel olarak incelediğini sanmıyorum.

Eğer Sercan ve Adriano, Yusuf'un attığı paslarda topa vurabilselerdi Galatasaray, Bursa'dan hezimetle dönerdi. Bursaspor'da herkes taşın altına elini sokarken sahada tek özgür adam Yusuf, maestro gibi arkadaşlarını yönetti.

Dilimizde "Haddini bilmek" diye bir söz vardır. Bursaspor haddini bilerek akıllı oynadı ve Galatasaray'a haddini bildirdi. Güçlü olan zayıf yanını herkesten iyi bilendir. Daha güçlü olan ise zayıf yanına hükmedebilendir. Samet hocanın Bursaspor'u zayıf yönüne hükmetti. Skibbe, Galatasaray'ın zayıf yönüne hükmedemedi. Özellikle Arda'yı ilk yarı ısrarla sağda oynatması hataydı.

ZAFER ERTEM: TUŞLUK FUTBOL (FOTOMAÇ)

Bana biri anlatsın lütfen ilk 45 dakikada G.Saray'ın bir tane bilinçli bir organizasyonu oldu mu? Eğer fanatik taraftar değilseniz, yanıtınız hemen "Hayır" olmalı. Bursaspor boşuna bu kadar puan toplamamış. Sıkı adamları var. Romaschenko, Yusuf, Adriano, Mustafa Sarp, Sercan sürekli oyun içindeler yılmıyorlar, yorulmuyorlar. Sağlam bir defans kurgusu da var.

İkinci yarıda beklenti. G.Saray'ın daha etkili başlayacağı yönündeydi. Ama tam tersi oldu. G.Saray yine oyunu kendi alanında kabul etme ısrarını gösterince Bursa, Sercan'la ikinci golünü buldu. G.Saray adına tek önemli değişiklik Arda ikinci yarıda daha etkiliydi.

Birisi Kayserispor diğeri ise Bursaspor. Kayserispor'la berabere kaldı, Bursaspor'a ise yenildi. Diğerlerini saymıyorum hepsinden gol yedi ama bir şekilde maçı lehine çevirebildi. Yani zor takımlar karşısında G.Saray'ın işi zor. Bu gerçek bir kez daha ortaya çıktı ve G.Saray'ı bu kez tuş etti.

ŞÜKRÜ KANBER: TEMBEL SKİBBE (FOTOMAÇ)

Daha ilk beş dakikada belli oldu, Bursa takımı rakibinin zaaflarını iyi çözmüş ve dersine iyi çalışmıştı. Maç boyunca aynı taktikle dalga dalga pozisyonlar yakaladı. Tek başına Ayhan'a bırakılmış bir orta sahan bu mücadeleyi kaldıramadı.

Ama Skibbe bu, her maç şapkadan tavşan çıkarmaya meraklı, şimdiki oyuncağı orta oyuncusu Hakan Balta. İlk yarıdaki görüntü oyunun hakkı Bursa'nındı. İkinci yarıda da pek değişen bir şey olmadı. Arda'nın golü ile biraz olsun kımıldayan Galatasaray pek çok pozisyon yakaladı ama golü bir türlü yakalayamadı.

Bursa takımı biraz şanslı olsa, biraz hızlı ataklarda son noktalarda akıllı davransalardı bu maçın skoru çok daha farklı olabilirdi. Milli maç arası ilaç gibi geldi, hem sakatların iyileşmesi hem de formsuzların forma girmesi için.

YAŞAR YALÇIN: Kırık dökük... (FOTOMAÇ)

Galatasaray'da sakatlar artık büyük sorun yaratmaya başladı. Bu takımda son 10 yılda ben bu kadar sakat oyuncunun olduğu bir dönem hatırlamıyorum. Bursa gerçekten zor bir rakip. Galatasaray maçına kadar oynadıkları 5 maçtan dördünü kazanmışlardı. Bu da onların ne kadar ciddi bir rakip olduğunu gösteriyor. Sarı-kırmızılı takım en kötü durumda Bursa deplasmanına gitti.

Tamam da sen Galatasaray'sın, senin yedeklerinden bile ikinci takım çıkmalı. Lig uzun bir maraton. Kaybedilmiş çok bir şey yok. Şimdi milli maçlardan dolayı lige ara verilecek. Sanırım sakatların en azından bir bölümü hazır olur. Trabzonspor maçı ile birlikte artık kimseye bu kadar krediyi de yönetim vermez sanırım.

HASAN TANKAYA: LODOS ÇARPTI! (TAKVİM)


Galatasaray Bursa deplasmanında lodos balığı gibiydi.. Karaya vurmuş çırpınıp duruyordu sanki.. Eldeki malzeme ve mevcut oyuncularla sahadaki onbirde kağıt üstünde sorun yoktu...

Evet Bellinzona maçı sonrası konsantrasyon dedik kötü futbola dikkat çektik. Turkcell Süper Lig'de ilk dişli deplasmandan ise puansız dönüldü.

Umarız lige verilecek ara en azından Galatasaray'ın sakatlarına iyi gelir ve eksiklerin bir kısmı takıma döner... Sonuçta lig uzun maraton bu tip kayıpların elbette telafisi olur ama iyi futbol mücadele olduğu sürece...
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Trabzon 6 5 1 0 11 5 16
2 Bursa 6 5 0 1 11 7 15
3 Beşiktaş 6 4 2 0 11 4 14
Tümünü göster...
4 Gaziantep 6 4 1 1 11 7 13
5 Galatasaray 6 3 2 1 14 6 11
6 Kayseri 6 3 2 1 6 2 11
7 Sivas 6 3 2 1 9 6 11
8 Ankaraspor 6 3 1 2 9 6 10
9 G.Birliği 6 2 2 2 7 8 8
10 Denizli 6 2 1 3 8 11 7
11 Konya 6 2 1 3 8 12 7
12 Fenerbahçe 6 2 0 4 8 9 6
13 Eskişehir 6 1 3 2 5 7 6
14 Ankaragücü 6 1 2 3 6 9 5
15 Hacettepe 6 1 1 4 4 10 4
16 İ.B.B. Spor 6 0 3 3 3 7 3
17 Antalya 6 0 1 5 8 15 1
18 Kocaeli 6 0 1 5 5 13 1
Haftanın Maçları
6. Hafta
 Konya 2  
  Trabzon 3  
 Antalya 1  
  Gaziantep 4  
 Ankaraspor 2  
  Sivas 0  
 Denizli 2  
  İ.B.B. Spor 1  
 Bursa 2  
  Galatasaray 1  
 Eskişehir 2  
  Kocaeli 1  
 Ankaragücü 0  
  G.Birliği 2  
 Fenerbahçe 1  
  Kayseri 4  
 Beşiktaş 2  
  Hacettepe 1  
Haftanın Maçları
7. Hafta
 Sivas Ankaragücü  
 İ.B.B. Spor Antalya  
 Bursa Eskişehir  
 G.Birliği Beşiktaş  
 Galatasaray Trabzon  
 Hacettepe Denizli  
 Gaziantep Konya  
 Kocaeli Fenerbahçe  
 Kayseri Ankaraspor  
20:00
Beşiktaş - Hacettepespor
Turkcell Super Lig (LİG TV)