kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Fortis Türkiye'nin sahibi değişiyor

Giriş Saati : 06.10.2008 10:07
Güncelleme : 06.10.2008 14:28
Yeni Haber
Fortis Türkiye'nin de yüzde 94.11 hissesine sahip olan ve ana hissedarı konumundaki Fortis Belçika'nın ortaklık yapısının değiştiği bildirildi.

Fortis Türkiye'den yapılan yazılı açıklamada; Fortis Grubu, Belçika Devleti ve BNP Paribas arasında varılan anlaşmayla, BNP Paribas'ın Fortis Bank Belçika'nın yüzde 75 hissesini satın alacağı belirtildi.

Açıklamada, Fortis Bank Belçika'nın, Fortis Türkiye'nin de yüzde 94,11 hissesini elinde bulundurduğu kaydedildi.

Anlaşmanın uygulama aşamasında, Belçika Devletinin Fortis Bank Belçika'da halen sahip bulunduğu yüzde 49'luk hisse oranını yüzde 100'e çıkaracağı, sonrasında da bu hisselerin yüzde 75'lik kısmının BNP Paribas tarafından satın alınacağı aktarıldı.

Açıklamada, "Fortis Bank Belçika, yeni hissedarları BNP Paribas ve Belçika Devleti ile çok daha kuvvetli bir hale gelmiştir. Fortis Türkiye ise bu yeni ortaklık yapısı ile müşterilerine yönelik sorumluluklarını yerine getirmek ve büyümesini sürdürmek yolunda daha da büyük bir desteğe sahip olmuştur" denildi.

Fortis Türkiye, Fransız BNP Paribas'ın Belçika-Hollanda bankası Fortis NV'nin Belçika ve Lüksemburg operasyonlarını almasının ardından bu yeni ortaklık yapısı ile müşterilerine yönelik sorumluluklarını yerine getirmek ve büyümesini sürdürmek yolunda daha da büyük bir desteğe sahip olduğunu açıkladı.

Fortis Türkiye'nin, BDDK'nın koyduğu kural ve yönetmelikler doğrultusunda yürüttüğü faaliyetlerini olağan şekilde sürdürdüğü ifade edildi.

BNP 14.5 MİLYAR EURO ÖDEYECEK
Fransa'nın en büyük bankası BNP Paribas, Fortis'in tüm bankacılık birimleriyle Belçika'daki sigorta faaliyeti için 9 milyar euro'su hisse senedi ve 5.5 milyar euro'su nakit olmak üzere toplam 14.5 milyar avro ödeyecek.

Fortis'ten yapılan açıklamada, son 1 haftada gerçekleşen operasyonların ardından Fortis'in holding yapısının altında, yılın ilk yarısında 102 milyon euro kar açıklayan Fortis Uluslararası Sigorta şirketinin tamamı, 10.4 milyar euro'luk yapısal kredi portföyünün taşındığı yeni ortaklıkta yüzde 66 pay ve son işlemlerden kazanılan nakitin kaldığı belirtildi.

İngiltere, Fransa ve Hong Kong'da doğrudan faaliyet gösteren Fortis Uluslararası Sigorta'nın Lüksemburg, Portekiz, Çin, Malezya, Hindistan ve Tayland'da ortaklıkları bulunuyor