kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Fikstür Puan Durumu Formula 1 Pekin 2008
 
24 Saat
24 Saat

Fener kredisini yitirdi

Özge AYDIN /SABAH İNTERNET
Giriş Saati : 06.10.2008 08:58
Güncelleme : 06.10.2008 23:17
Yeni Haber
Turkcell Süper Lig'de yapılan maçta Fenerbahçe, kendi saha ve seyircisi önünde Kayserispor'a 4-1 yenildi. Sarı-lacivertli ekibin ortaya koyduğu futbol yazarlar tarafından eleştirildi.

HAKKI YALÇIN: PARAMPARÇA (FOTOMAÇ)


Dün gece Şükrü Saraçoğlu'nda sükseli siluetler vardı. Sessiz bahçenin kuşları vardı. Kale önünde her türlü resimler vardı, gol resimleri yoktu. Pozisyonlara askıntılık edenler vardı, iş bitiren yoktu. Geçen yıl yankılanan Fenerbahçe'nin sesi... Bu yıl yanık bir ses oldu.

*MAÇTAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...


Tribünlerde, "Hep destek, tam destek" konulu limitsiz bir pankart desteği de vardı ama... O desteğe layık olmayan içler acısı bir Fenerbahçe de, sahanın ortasındaydı.

Aragones'le Tolunay Kafkas arasındaki fark, mücadeleyi karşı tepelerden izleyen komutanla, sahanın içine ruhunu süren komutan farkıydı.

Dün gece Fenerbahçe'de yalanlar sustu, gerçekler bütün heybetiyle sahanın ortasındaydı. Herhalde, sorumluluğu üzerine alan birileri çıkacaktır. Maça uyku tulumuyla çıkan futbolculara da, "Hep destek, tam destek" adına bir teşekkür ilanı vermek gerek. "Teşekkür ederiz çocuklar! Taraftarın, geçen yılki altın yaldızlı düşlerini... Paslı bir tenekeye çevirdiğiniz için."

İSKENDER GÜNEN: TABLO SORGULANMALI (SABAH)

F.Bahçe sezon başından beri sorunları olan bir takım. Kayseri maçına çıkarken bu sorunlara sakatlıklar da eklenmişti. Fakat konuk ekip Kayserispor da 9 oyuncusundan yoksundu. F.Bahçe sahasında oynadığı bir maçta ilk 45 dakikada bırakın gol üretmeyi, tribünlere gelen taraftarlarını coşturacak bir atak girişimi bile yapamadı.

İkinci yarıda F.Bahçe 2-0'lık skoru değiştirebilmek için Kayseri kalesi önünde baskı kurmaya çalıştı. Ama o kadar! Bu yarıda sahada yer alan oyuncuların böyle bir zorlu durumdan takımlarını kurtarabilecek psikolojik motivasyonları ne yazık ki yoktu.

Sonuçta F.Bahçe için bundan sonraki haftalar çok büyük sorunları da beraberinde getirecektir. Düşünceme göre geçen yılki başarının böylesi bir başarısızlığa dönüşmesinin ciddi şekilde sorgulanması gerekiyor.

SELÇUK YULA: BÜYÜ DE GİTTİ (FOTOMAÇ)

Elde bir tek o kalmıştı ama o da yani Kadıköy'ün büyüsü de gitti. Alınan galibiyetlerde rakipler eksik kalmasaydı bu büyü daha erken de gidebilirdi. Fenerbahçe'nin dün akşam çok kuvvetli bir büyüye ihtiyacı vardı. Başka türlü sahadan çıkması olanaksızdı. Zaten çıkamadı da.

Tolunay Kafkas işi iyi çözmüş. Savunmanın göbeğine topu at, gerisini de Aghahowa'ya bırak. Biliyor ki oraya düşen toplar tehlike yaratacak.

Yetenekleri az olan futbolculardan yaratıcılık bekliyoruz. Elbette olmuyor. Ama hiç bir şey yapamıyorsan be kardeşim biraz koş.

Yukarıda belirttiğim maçlar 40 yıl öncenin maçları değil. Ama o topu oynatan Zico'yu futboldan anlamaz diye gönderip, Aragones'in getirilmesini alkışlayanlar şimdi onun arkasında duracaklardır herhalde. Benim bu konudaki tercihim başka. İstikrar adına Daum ile Arthur Zico'nun arkasında durmuştum. İstatistik ve tarihteki sonuçlara bakarsak, yüzde 100 haklı çıktığım görülür. Şimdi Aragones'i, onu savunanlara bırakıyorum.

NECATİ BİLGİÇ: BÖYLESİ GÖRÜLMEDİ (FOTOMAÇ)

F.Bahçe yıllardır İstanbul'da Kayseri'ye yenilmiyordu. Ama misafir takım dün akşam bütün yenilgilerinin rövanşını farklı bir skorla alarak F.Bahçe'yi biraz daha dibe itti.

Nijeryalı golcü Aghahowa'yı küçümseyip serbest bırakınca arka arkaya goller yiyerek sahadan puansız ayrıldı. Eğer özellikle Alex ve Semih'ten çok Lugano dün akşam sahada olsaydı, Aghahowa tek gol bile attırmazdı.

Dünkü maçtan sonra sakatların sayısı da arttı. F.Bahçe milli maçlar boşluğundan yararlanarak bir an önce takımını toparlamalı, yoksa ne Avrupa'da başarı kalır, ne ligde şampiyonluk umudu. Bu arada farklı mağlubiyete rağmen takımın son dakikaya kadar destekleyen sarı-lacivertli taraftarları da takdir etmek gerekir.

HADİ TÜRKMEN: YETER ARTIK! (FOTOMAÇ)

Devrenin son dakikalarında Aghahowa takımının ikinci golünü atınca Fenerbahçe şaşkınlıktan evinde yıkıldı. Zaten sahada da yoklardı. 45 dakika içinde üç oyuncu değiştirme hakkını kullanan Aragones'in ikinci yarıda oyuncularının sakatlanmaması için dua etmekten başka bir çaresi de kalmamıştı.

74. dakikada Aghahowa'yı Fener defansı yine durduramayınca neredeyse adam bir maçta Türkiye gol kralı olacaktı! Fenerbahçe, Kadıköy'de şimdiye kadar hiç bu hallere düşmemişti. Sevgili başkanın "Tam kafama göre" dediği Aragones'le bu işin yürüyemeyeceğini bizler anladık ta bakalım başkan ne zaman anlayacak.

ONUR KAYADOR: PARAYLA PULLA REZİLLİK (TAKVİM)

Maçı seyrederken bazı atasözleri aklıma geldi. 'Varlık içinde yokluk', 'Parayla saadet olmaz' gibi... Bunları alt alta sıraladığımız zaman kısaca Fener'in karanlık günlerinin bir özeti çıkıyor sanki karşımıza.

Aziz Yıldırım, yine tonlarca para harcanmasına rağmen oyuncu transferlerinde başarıyı yakalayamamış, yanlış teknik adam seçimi yapmış, takımın çimentosu Aurelio'nun gitmesini engellememiştir.

Fenerbahçe'nin oynaması gereken futbolu oynadı. Turgay ve Ragıp, Türkiye'de kendinden söz ettirecek futbolcular. Türk bir antrenör minicik bir bütçeyle Fenerbahçe takımını Saracoğlu'na gömdü dersek işin hakkını vermiş oluruz. Helal olsun. Hakem Halis Özkahya da son derece iyi bir maç çıkardı.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Trabzon 6 5 1 0 11 5 16
2 Bursa 6 5 0 1 11 7 15
3 Beşiktaş 6 4 2 0 11 4 14
Tümünü göster...
4 Gaziantep 6 4 1 1 11 7 13
5 Galatasaray 6 3 2 1 14 6 11
6 Kayseri 6 3 2 1 6 2 11
7 Sivas 6 3 2 1 9 6 11
8 Ankaraspor 6 3 1 2 9 6 10
9 G.Birliği 6 2 2 2 7 8 8
10 Denizli 6 2 1 3 8 11 7
11 Konya 6 2 1 3 8 12 7
12 Fenerbahçe 6 2 0 4 8 9 6
13 Eskişehir 6 1 3 2 5 7 6
14 Ankaragücü 6 1 2 3 6 9 5
15 Hacettepe 6 1 1 4 4 10 4
16 İ.B.B. Spor 6 0 3 3 3 7 3
17 Antalya 6 0 1 5 8 15 1
18 Kocaeli 6 0 1 5 5 13 1
Haftanın Maçları
6. Hafta
 Konya 2  
  Trabzon 3  
 Antalya 1  
  Gaziantep 4  
 Ankaraspor 2  
  Sivas 0  
 Denizli 2  
  İ.B.B. Spor 1  
 Bursa 2  
  Galatasaray 1  
 Eskişehir 2  
  Kocaeli 1  
 Ankaragücü 0  
  G.Birliği 2  
 Fenerbahçe 1  
  Kayseri 4  
 Beşiktaş 2  
  Hacettepe 1  
Haftanın Maçları
7. Hafta
 Sivas Ankaragücü  
 İ.B.B. Spor Antalya  
 Bursa Eskişehir  
 G.Birliği Beşiktaş  
 Galatasaray Trabzon  
 Hacettepe Denizli  
 Gaziantep Konya  
 Kocaeli Fenerbahçe  
 Kayseri Ankaraspor  
20:00
Beşiktaş - Hacettepespor
Turkcell Super Lig (LİG TV)