kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Rusya borsasında şok düşüş

Giriş Saati : 06.10.2008 14:03
Güncelleme : 06.10.2008 14:38
Yeni Haber
ABD'nin piyasaları rahatlatmak için kabul ettiği 700 milyar dolarlık pakete rağmen Rusya'daki borsalar yüzde 15 oranında düşüş kaydedince işlemler durduruldu.

Rusya'daki MICEX endeksi bugün yüzde 15,4 oranında kayıpla 781,8'e düşünce yerel saatle 13.35'de işlemlere bir saatliğine ara verildi. RUS RTS endeksi de yüzde 14,3'lük kayıpla 917,8 puana gerileyip, ağustos 2005'ten beri en düşük seviyeye ulaşınca buradaki işlemler de yerel saatle 14.05'de bir saatliğine durduruldu.

Rusya borsaları önceki yıllarda rekor artışlar gösterirken, Rusya'nın Güney Osetya'daki Gürcü saldırısına karşılık vermesi ardından inişe geçmiş, petrol fiyatlarının düşmesi ve dünya genelindeki krizler de rekor seviyelerdeki düşüşlere neden olmuştu.

Rusya'da eylül ayında yaşanan krizler de borsadaki işlemlere birkaç günlüğüne ara verilmiş ve Rus hükümeti piyasaları rahatlatmak için bir dizi ekonomik önlemler almıştı. Hükümet bu çerçevede Rus bankalarına sıcak para yardımında bulunmuş, kısa bir süre artışa geçen borsa dünya genelindeki olumsuz haberlerden etkilenerek yeniden düşüşe geçmişti.
Analistler, temmuz başından 15 eylüle kadar Rusya'dan yaklaşık 50 milyar dolar paranın çıktığını belirtiyor.

Rus borsasında en büyük hasarı bankacılık sektörü görürken, devlete ait olan Sberbank'ın bugünkü kaybının yüzde 20, devlet kontrolündeki VTB bankasının da yüzde 15 oranında olduğu belirtiliyor.

Maden şirketi Norilsk Nickel şirketi de yüzde 14,3'lük bir düşüşün yaşandığı RTS endeksinde bugün yüzde 31,4 oranda değer yitirdi..

*DÜNYA BORSALARINDA BÜYÜK ÇÖKÜŞ haberini okumak için tıklayınız