kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ankara'da terör zirvesi

Giriş Saati : 06.10.2008 11:34
Güncelleme : 06.10.2008 17:54
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Perşembe günü gerçekleştirilecek terör zirvesi öncesinde ilgili bakanlarla bir araya geldi. Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirilen ön hazırlık toplantısına Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Dışişleri Bakanı Ali Babacan ve Mili Savunma Bakanı Vecdi Gönül katılıyor.

Toplantıda, 9 Ekim Perşembe günü gerçekleştirilecek terör zirvesi öncesinde ön hazırlık çalışması yapılacak. Aktütün Karakolu'na yönelik düzenlenen terör saldırısının ardından gündeme gelen sınır karakollarının güvenliğinin artırılması ve fiziki şartlarının iyileştirilmesi konusunda atılacak adımlar toplantıda ele alınacak. Hükümet, bölgedeki sınır karakollarının daha güvenli yerlere taşınması ve mevcut karakolların yeniden inşasının mali açıdan bilançosunu çıkaracak.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, toplantı öncesinde Başbakan Erdoğan ile görüşmek üzere Başbakanlığa geldi. Unakıtan'ın, Genelkurmay'ın maddi yetersizlik nedeniyle yapılamadığını bildirdiği karakolların yapımının maliyetile ilgili Başbakan'a bir rapor sunduğu öğrenildi. Toplantıda, terörle mücadelede daha geniş yetki isteyen asker ve polisin yasal düzenleme talepleri de gündeme gelecek. Genelkurmay Başkanlığı ve güvenlik birimleri terörle mücadele kanununun gözaltı süreleri ve arama koşullarını düzenleyen bazı maddelerinde değişiklik yapılmasını istiyor. Bu taleplerin 5 cumhuriyet savcısının da katılımıyla ele alındığı toplantıların sonuçları da değerlendirilecek.

İHA