kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Abdullah Çatlı, Susurluk sanıklarıyla aynı karede.

Kim kimdir?

03.10.2008
Duran Demirkan: Katliamdan iki ay sonra yakalandı. Gözcülük yaptığını itiraf etti, 28 yıl ceza aldı. 1991'de genel afla cezaevinden çıktı.

Haluk Kırcı: Katliamdan bir buçuk yıl sonra yakalandı. Yedi kez idam cezası aldı, ölüm cezalarının kaldırılması üzerine cezası müebbete çevrildi, yanlışlıkla tahliye edildi ama müdahil avukatın itirazıyla Ukrayna'da yakalandı. Susurluk çetesine üye olmaktan dört yıl ceza alan Kırcı şu anda cezaevinde.

Ömer Özcan: Demirkan'la aynı gün yakalandı. Suçunu itiraf etti, 28 yıl ceza aldı. 1991'de afla salıverildi.

Ahmet Ercüment Gedikli: Tanık ifadelerine göre katliamı gerçekleştirenler arasındaydı. İdama mahkum oldu, iyi halden 1991'de afla salıverildi.

Mahmut Poyraz: 1987 yılında yakalandı. 1991'de afla salıverildi.

Ünal Osmanağaoğlu: Hakkında gıyabi tutuklama kararı çıktı, Kemal Türkler'in öldürülmesi davasında yargılandı ve halen cezaevinde.

Abdullah Çatlı: Katliamı organize ettiği iddiasıyla, hakkında arama emri çıkarıldı. Hiçbir zaman yakalanmadı. 3 Kasım 1996'da Susurluk'taki kazada öldü.

Kürşat Poyraz: Hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarıldı, Fransa'da olduğu tespit edildi ama iadesi gerçekleştirilemedi.

Bünyamin Adanalı: Yedi kez idam cezası istendi, 1996'da beraat etti.

İbrahim Çiftçi: Doğan Öz'ün öldürülmesi olayından önce dört kez idamla yargılandı ardından beraat etti. Bahçelievler katliamı davasından da beraat etti.

Ömer Yavuz Hacıömeroğlu: 28 yıl ceza aldı. Bir süre tutuklu kaldı, 1985'de beraat etti. Abidin Sahiner, Mehmet Kundakçı ve Kadir Temir de aynı duruşmada beraat etti.
Haberin fotoğrafları