kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
LİDERLER PARİS ZİRVESİNDE BULUŞTU... Sarkozy'nin ev sahipliğinde düzenlenen zirveye, Almanya Başkanı Angela Merkel, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi ve İngiltere Başbakanı Gordon Brown ile AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Jean-Claude Trichet de katıldı.

AB zirvesinden para değil vaat çıktı

Belkıs KILIÇKAYA PARİS
04.10.2008
G8'in Avrupalı 4 üyesinin zirvesinden 300 milyar Euro'luk fon değil zordaki mali kurumlara destek sözü çıktı. Sarkozy, "Bankalara destek verilmeli ancak yöneticileri yaptırıma maruz kalmalı" dedi..
Avrupa Birliği'nin, aynı zamanda G-8 üyesi de olan, dört ülkesinin lideri, zor durumdaki mali kurumları destekleme sözü verdi, ancak ortak bir kurtarma fonu oluşturulmasını kararlaştırmadı.

ULUSLARARASI ZİRVE
Gelişmiş 8 ülkenin (G8) Avrupalı 4 üyesinin devlet ve hükümet başkanlarının Paris'teki zirvesinden ortak bir kurtarma fonu kararı değil zordaki mali kurumlara destek sözü çıktı. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, güçlük içindeki bankaların destek bulacağını söylerken desteklenen bankaların yöneticilerinin yaptırıma maruz kalması gerektiğini belirtti. G8'in 4 AB'li ülkesini temsilen Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Başbakanı Gordon Brown, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi ve Sarkozy dün Paris'te bir araya geldi. Toplantıda ABD'nin tatlandırıcılı tedbirlerle 850 milyar dolara çıkardığı kurtarma planına benzer şekilde 300 milyar Euro'luk bir fon oluşturma önerisi tartışıldı. Saatlerce süren toplantıdan, zordaki bankalara destek sözü ve en kısa zamanda uluslararası bir zirve toplanması çağrısı çıktı. Merkel, Elysee Sarayı'ndaki mini zirveyi, krizdeki mali sektöre önemli bir güven manasına geldiğini vurgularken, gelecekteki krizlerin önüne geçmek için de gerekli tedbirlerin alınması, sorumlularına da hesabının sorulması gerektiğini savundu.