kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Ressam İsmail Acar, ünlü isimlerin resim yapmasını destekliyor.

Hümeyra desen çalışsın Arkın bir tarz belirlesin!

BÜLENT İPEK
03.10.2008
Birçok ünlü resim yapmaya, hatta satmaya başladı. Ressam İsmail Acar'a göre, Cüneyt Arkın kendine bir tarz seçerse, Hümeyra bol bol desen çizerse daha başarılı olur. Nurgül Yeşilçay ise resimlerinin çerçeve seçiminde dikkatli olmalı..
Şarkıları, filmleri ve dizileriyle milyonlarca insanın hayranlığını kazanan bazı ünlü sanatçıların ortak bir yönü var: Resme merakları. Kimi hobi olarak başladığı resmi profesyonelliğe kadar vardırıp, bu işten para kazanmaya bile başladı. Örneğin; resim yapmaya öğrencilik yıllarında başlayan ve bu alanda dersler alan Nurgül Yeşilçay, bugüne kadar çok sayıda yağlıboya tablo yapmış.

4 BİN 500 YTL'YE SATIYOR
Türk Sineması'nın usta oyuncusu Cüneyt Arkın da yıllardır resim yapan ünlülerden. Çok sayıda yağlıboya tablosu bulunan sanatçı bunları, kendi internet sitesinde bin 500 ile 4 bin 500 YTL arasında değişen fiyatlarla satıyor. Aslen mimar olan Erol Evgin de ünlüler dünyasının ressamlarından... Açtığı sergilerle resimlerini gün yüzüne çıkaran Evgin, resim yaparken çok mutlu olduğunu söylüyor. Mustafa Alabora, Hümeyra, Erol Büyükburç, Özcan Deniz ve Ziya Kürküt de tuval karşısında vakit geçirmeyi seven, çizimleriyle dikkat çeken ünlüler arasında yer alıyor.

DAHA ÇOK KAZANIYORLAR
Türkiye'nin en ünlü ressamlarından İsmail Acar; diğer sanat dallarında isim yapanların, hobi olarak başladıkları resmi ciddiye almalarını çok değerli bulduğunu söylüyor. Acar; profesyonel ressamlar resimden para kazanmakta zorlanırken, ünlülerin popüleritelerini kullanarak daha çok para kazanabildiklerine dikkat çekiyor. Örnek olarak da resimlerinden hatırı sayılır bir para kazanan Anthony Quinn'i gösteriyor. İsmail Acar, ünlülerin resim yapmasının, resim sanatına ilgiyi olumlu yönde tetikleyebileceği görüşünde: "Yıllarca resim eğitimi alıp, profesyonel anlamda resim yaparak atölyelerinin kirasını bile zor ödeyebilen ressamlara da bir katkıları olabilir. Ünlü isimlerin, resim sanatına ilgi duymaları; bu sanata olan ilgiyi toplum bazında artırmak adına da gayet dikkat çekici bir durum."

KEŞKE HER ÜNLÜ RESİM YAPSA
"Bugün Londra'da resim yapan 500 bin kişi var" diyen ünlü ressam, sözlerine şöyle devam ediyor: "Keşke Türkiye'de de resim yapan bu kadar çok kişi olsa. Keşke bütün ünlüler resim yapsa..." İsmail Acar, resimlerini çeşitli dönemlerde açtıkları sergilerle gözler önüne seren sanat dünyasının ressam adaylarını, sanattaki yeterliliklerini, tekniklerini ve etkilendikleri sanatsal akımları değerlendirdi...