kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

04.10.2008
Şimşek bürokratlarıyla ABD'ye gidiyor
Devlet Bakanı Mehmet Şimşek başkanlığındaki ekonomi heyeti, IMF- Dünya Bankası yıllık toplantılarına katılmak üzere 8 Ekim Çarşamba günü Washington'a gidecek. Heyette, Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakcı, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ve diğer ekonomi bürokratları yer alacak. Bakan Şimşek'in IMF-Dünya bankası toplantıları yanında ABD Hazinesi ile diğer ekonomi kurumlarının üst düzey yetkilileriyle de ikili görüşme planlarının olduğu belirtildi. Bu arada, Türkiye masası şefi Lorenzo Giorgianni başkanlığındaki IMF heyeti, yıllık toplantıların ardından Türkiye'ye gelecek.

Diziler 1 milyar YTL'lik bir ekonomi yaratıyor
Bölüm başına maliyetleri 100 ila 300 bin YTL arasında değişen televizyon dizilerinin, reklam ve sponsorluk gelirleriyle birlikte yaklaşık 1 milyar YTL'lik bir ekonomi ortaya çıkardığı belirtildi. İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın (İSMMMO) yaptığı 'Dizi ekonomisi' araştırmasına göre, 11 ulusal kanalda 63 yerli dizi yayınlanıyor. Araştırmaya göre, dizilerin bölüm başına en az 300 bin YTL olan reklam geliri ve 10 ila 70 bin YTL arasında değişen ana sponsorluk gelirleri ile birlikte yıllık en az 1 milyar YTL'lik bir ekonomi ortaya çıkıyor.

Özelleştirme iptali cari açıktan tehlikeli
Financial Times (FT) gazetesi, bayram sonrası yaşanan borsa düşüşü, liranın değer kaybı ve faizdeki artışa dikkat çekerek "Türkiye, diğer yükselen piyasalar gibi finansal kargaşaya karşı bağışık olmaktan uzak" yorumunu yaptı. Haberde Başbakan Erdoğan'ın, bu ortamın Halkbank'ın satışı için uygun olmadığı değerlendirmesinin ardından bankacılık hisselerinin düştüğünü belirtildi. Gazeteye göre hükümetin özelleştirme programını sürdürme planları piyasalardaki duruma kurban gidebilir. Bu da Türkiye'nin cari açığının finansmana baskı oluşturabilir.

Hızlı trende business koltuklar rahat olacak
Hızlı trenin konfor testlerine önümüzdeki hafta başlanacak. Tüm testleri yıl sonuna kadar bitirmeyi hedefleyen TCDD, deneme sürüşlerinin ardından en geç 2009 başında Ankara-Eskişehir arasında hızlı trenle yolcu taşımacılığına başlamayı planlıyor. Saatte 250 kilometre hız yapabilen tren, 17.5 milyon Euro'ya mal oldu. 6 setlik vagonlar, business ve ekonomi olarak dizayn edildi. Business vagonların oturma düzeni 2 artı 1, ekonomi vagonlar ise 2 artı 2 koltuk şeklinde sağlandı. Deri kaplı olacak business bölümündeki tüm koltukların arkasına 4 ayrı kanaldan yayın yapılabilecek LCD ekranlar konuldu.