kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Zirveye Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Bakanlar Ali Babacan, Vecdi Gönül ve Mehmet Ali Şahin, Org. Işık Koşaner, Org. Atila Işık, Org. Hasan Iğsız, Emniyet Genel Müdürü O. Kağan Köksal, MİT Müsteşarı Emre Taner, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala katıldı.

Acil terör zirvesi

Ceyda KARAASLAN ANKARA
04.10.2008
Başbakan Erdoğan, Türkmenistan gezisini yarıda keserek Terörle Mücadele Yüksek Kurulu'nu topladı. Olağanüstü toplanan ve bir buçuk saat süren zirvede alınacak önlemler görüşüldü. Toplantı sonrası yapılan açıklamada "Terörle mücadele aynı kararlılıkla sürdürülecektir" denildi..
Hakkâri'nin Şemdinli İlçesi'ndeki Aktütün Karakolu'na yapılan hain saldırı devletin zirvesini harekete geçirdi. Başbakan Erdoğan, Türkmenistan gezisini yarıda keserek Ankara'ya döndü ve 9 Ekim Perşembe günü toplanması gereken Terörle Mücadele Yüksek Kurulu'nu acilen topladı. Başbakan Tayyip Erdoğan 17.00'de Terörle Mücadele Yüksek Kurulu (TMYK) üyesi bakanlarla bir araya geldi. Toplantı sonrası soruları yanıtlayan Erdoğan, "Terörle mücadelenin farklı yöntemleri neler olur, bunları görüşüyoruz" dedi. Başbakan, 18.30'da ise Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ ve komutanların da katılımıyla TMYK'yı topladı. Askerlerin 3 boyutlu kabartma haritalarıyla katıldığı 1.5 saatlik toplantıda saldırının yapılışı üzerinde duruldu. Toplantının sonrası yapılan yazılı açıklamada ise "15 askerimizin şehit edildiği menfur saldırı başta olmak üzere son dönemdeki terör olaylarına ilişkin değerlendirmeler yapılmış, terörle mücadele çerçevesinde sürdürülen faaliyetler ile alınması gereken önlemler ve yöntemler görüşülmüştür" denildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Terörle mücadelemiz bütün mülahazaların üstünde devletimizin tüm kurumlarının etkin işbirliği ile her koşulda sürdürülecek ve alınan bütün tedbirlerin uygulanmasına kararlılıkla devam edilecektir."

BÖLGEYE İLK UYARI
Dışişleri Bakanlığı da Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği aracılığıyla hem Irak merkezi yönetimi hem de Irak'taki ABD'li koalisyon güçlerine sert uyarı mesajı gönderdi. Saldırının Irak'ın kuzeyinden ağır silahlar kullanarak yapıldığına dikkat çeken Dışişleri kaynakları, "Bu saldırı terör örgütünün bölgedeki faaliyetlerini sürdürebildiğini gösteriyor. Çok vahim bir durum. Konuyla ilgili bölgedeki koalisyon güçleri de uyarıldı. Bu bir ilk" dediler. Dışişleri'nden yapılan açıklamada da "Irak makamları ve diğer ilgili taraflara uluslararası hukuk çerçevesinde konuyla ilgili görev ve sorumlulukları hatırlatılmıştır" denildi.