kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Çeşme'de bayram bereketi

Giriş Saati : 02.10.2008 11:54
Güncelleme : 02.10.2008 22:24
Yeni Haber
Dokuz günlük Ramazan Bayramı tatilini Çeşme'de geçirmeyi tercih edenler, ilçedeki otelleri doldurdu.

Bazı otellerin doluluk oranı yüzde yüze ulaşırken, tatilcilerin alışverişi Çeşme esnafının da yüzünü güldürdü. Bayram boyunca havanın sıcak geçmesi beklenen Çeşme'de tatilciler Ekim ayında denize girmenin tadını yaşıyor.

Alaçatı'daki Süzer Sun Dreams Hotels'in Genel Müdürü Kaan Bayhan, bayram tatilinin kendileri için ''müthiş'' geçtiğini ifade ederek, bayramda yüzde yüz dolulukla çalıştıklarını belirtti.

* FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Çeşme'de sezonun son günlerindeki bu talebin mutluluk verici olduğunu kaydeden Bayhan, bayram tatilinin uzun olmasının tatil yapmak isteyenleri teşvik ettiğini söyledi. Bayhan, otel müşterilerinin özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir'den geldiğini belirterek şunları anlattı:

''Yaz boyunca çeşitli nedenlerle tatil yapamayanlar ya da 9 günlük tatili evde geçirmek istemeyenler için bu tatil iyi bir fırsat oldu. Havanın da sıcak olması, güneşli olması, deniz sezonunun sürmesi vatandaşları deniz kıyılarına yöneltti. Bayram öncesindeki pazar gününden, bayram sonrasındaki pazar gününe kadar doluluk oranımız yüzde yüz. Biz de çeşitli aktivitelerle konuklarımıza iyi bir tatil fırsatı sunuyoruz.''

Çeşme Altınyunus Oteli de bayram tatilini yüzde 80 doluluk oranıyla geçiriyor. Otel yetkililerinden alınan bilgiye göre, geçen yılki bayram tatiline göre bu yıl taleplerde artış oldu. Talebin tatilin uzun süresi ve havanın sıcak geçmesi nedeniyle artığını vurgulayan yetkililer, ramazan ayının durgun geçmesinin ardından yaşanan yoğunluğun kendilerini tatmin ettiğini ifade ettiler.

TATİLCİLER ESNAFIN UMUDU OLDU

Yaz sezonunun sonlarındaki tatille hareketlenen Çeşme'de turistler esnafı umutlandırdı. Çeşme için senenin birkaç ay yoğun geçtiğini, geri kalan zamanda işlerinin kötü olduğunu belirten esnaf, bayramda ilçeye gelen tatilcilerin satışlarını artırdığını kaydetti.

Hobby Kitapevi işletmecisi Barış Doğan, tatilin beklentilerini karşıladıklarını kaydederek, Çeşme'deki tatilcilerin işlerini artırdığını söyledi. Bayramın ilk günündeki işlerin kendilerini mutlu ettiğini belirten Doğan ''İlk gün genelde bayramlaşmalarla geçer, insanlar çok alışverişe çıkmaz. Ama ilk günkü satışlar tatmin edici oldu. Geçen yılki bayram tatiline göre daha fazla satışımız var. Yüzümüz güldü'' dedi.

Doğan, Çeşme'nin en önemli sıkıntısının sezonunun kısa sürmesi, tatilcilerin yalnızca birkaç ay ilçeyi tercih etmesi olduğunu belirterek, bayramın, sezonun sonlarına doğru yüzlerini güldürdüğünü söyledi.

(AA)