kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
14 yaşındaki Melih, artık tamamen sağlıklı bir genç.

Kayıt için istenen film kurtardı

İsmet ACAR - SABAH
01.10.2008
Okul kaydı için istenen röntgende, Bursalı Melih'in ciğerlere kan veren damarlarının ters, kalbinin de delik olduğu ortaya çıktı..
Bursa'da, okul kaydı sırasında istenen ciğer filminde ortaya çıkan gerçek, 14 yaşındaki Melih'in hayatını kurtardı. Melih'in kalbinde önce 1.5 santimetrelik bir delik olduğu, ameliyat sırasında ise ciğerlerine kan pompalayan damarlarının ters olduğu fark edildi. 14 yaşına kadar hiçbir sağlık sorunu yaşamayan Melih Öztürk, ilköğretimi bitirdikten sonra liseye kaydını yaptırmak istedi. Düz lise yerine meslek lisesine gitmek isteyen Melih'in kaydolmak istediği okul, Melih Öztürk'ten ciğerlerinde sorun olup olmadığının belirlenmesi için Verem Savaş Dispanseri'nden film çektirmesini istedi.

DOKTOR ŞÜPHELENDİ
Ancak filmde Melih'in göğüs kafesindeki genişlik, dispanser doktorunun dikkatini çekti. Doktor, Melih Öztürk'ün bir otomobil fabrikasında çalışan babasına, kalp doktoruna gitmelerini öğütledi. Yapılan kapsamlı muayenede Melih Öztürk'ün kalp kapakçıkları arasında 1.5 santimlik bir delik olduğu, kalbinin sol tarafının da normalden büyük olduğu belirlenen Melih Öztürk, üç gün sonra ameliyata alındı. Ama, ameliyat sırasında Melih'in ciğerlerine kan pompalayan damarların da yerlerinin ters olduğu ortaya çıktı. Yani kalp, ciğerlere kirli kan pompalıyordu. Ameliyatını yapan ekip, hem kalpteki deliği kapattı, hem de ciğerlere giden damarların yerlerini değiştirdi. Böylece genç Melih, bir hafta gibi bir sürede, ileride hayatına mal olabilecek bir dizi hastalıktan kurtulup hayata döndü.