kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Engelli çocuklar denizle tanışacak

Giriş Saati : 02.10.2008 10:20
Güncelleme : 02.10.2008 22:24
Yeni Haber
Engelli çocuklar, ''deniz görme'' ve ''uçakla seyahat etme'' hayallerine, Serebral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV) sayesinde kavuşacak.
Bir grup engelli çocuk, Ramazan Bayramı sonrası Samsun'a giderek Bandırma Vapuru'nu ziyaret edecek. Bir grup da Türk Hava Kurumu uçaklarıyla Ankara semalarında tur atacak.

Dernek Genel Müdürü Serhat Ay, yaptığı açıklamada, derneğin internet sitesindeki ''Bir fikrim var'' köşesine bir beyin felçli çocuğun ,''Hep otobüsle seyahat etmekten sıkıldım. Gemiyle seyahat etmenin nasıl olduğunu çok merak ediyorum. Benim için büyük bir hayal bu. Hayalimi gerçekleştirir misiniz?'' diye yazdığını anlattı.

Engelli çocuğun hayalinden yola çıkarak çocuklara hem denizi göstermek hem de tarih hakkında bilgi vermek için Samsun Belediyesiyle görüşmeler yaptıklarını kaydeden Ay, engelli çocuklara, Atatürk'ün Samsun'a çıktığı Bandırma Vapuru'nu gezdireceklerini söyledi. Ay, Ramazan Bayramı'ndan sonra 2 gün boyunca engelli çocuklarla deniz gezisi yapacaklarını bildirdi.

ANKARA SEMALARINDA TUR
Ay, siteye yazılan ''beni en çok mutlu edecek şey uçakla bir saat de olsa seyahat etmek olurdu'' şeklindeki talebi de değerlendirdiklerini anlattı.
Türk Hava Kurumu ile görüştüklerini kaydeden Ay, beyin felçli çocukların ailelerinden alınan izin belgeleriyle kasım ayının ilk haftasında 20 çocuğu ebeveynleriyle Ankara semalarında uçakla gezdireceklerini bildirdi.

Ay, çocukların uçağa binip binemeyecekleri konusunda uzmanlarla da görüştüklerini belirterek, ''Her türlü tedbiri aldık. Çocuklarımızın hayallerini gerçekleştirmek için elimizden geleni yapmaya hazırız. Bizim çocuklarımızın en önemli özelliği büyük bölümünde hareket sıkıntısı olması. Pek çoğunda zeka geriliği bulunmuyor. Onlar da her şeyi bizim gibi algılayabiliyorlar. Bu nedenle onların da talepleri ve hayalleri olduğunu unutmamak gerekiyor'' diye konuştu.

AA