kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Karabudak çifti, bebeklerinin bugüne kadar aldıkları en özel ve değerli bayram hediyesi olduğunu söylüyor.

10 yıllık bebek hasretleri bu bayramda sona erdi

01.10.2008
7 kez tüp bebek yöntemini deneyen ve 10 yıldır bebek hasreti çeken Rahime Karabudak, sekizinci denemesinde hamile kaldı. Karabudak çifti, çifte bayram yaşıyor.....
Rahime-Bilal Karabudak çifti, 10 yıldır evli. Bugüne dek tam 7 kez tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olmayı deneyen çift, geçtiğimiz günlerde embriyo transferi yaptırdı. İkili artık, anne-baba olmak için gün sayıyor. Onların hikayesi, yıllar önce İsveç'te yaşayan Bilal Karabudak'ın yaz tatilini geçirmek için memleketi İzmir'e gittiğinde Rahime Hanım'a aşık olmasıyla başlamış. Çok genç oldukları için aşkları ailelerinden veto yese de, onlar direnmiş ve tüm engelleri aşarak evlenmiş.

7 kez denediler
Karabudak çifti, evlendikten iki yıl sonra çocuk sahibi olmak istemiş ancak normal yollarla bunu başaramamış. İlk kez doktora başvurduklarında, "Her şey normal, biraz daha bekleyin" yanıtını alan çifit, bir süre doktor doktor dolaşmış. Sonunda tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olabileceklerini öğrenmişler. Ama İsveç'te 6 kez tüp bebek denemesi yapmalarına rağmen, amaçlarına ulaşamamışlar. Türkiye'ye geldiklerinde İzmir'de tüp bebek denemesi yapan çift, sonuç yine başarısız olunca bebek fikrine ara vermiş. Ancak tam bu sırada, televizyonda ve gazetede Op. Dr. Seval Taşdemir'i görmüşler. Tüm umutları tükenmiş durumda İsveç'e geri dönmeye hazırlanırken, son bir kez denemeye karar vermişler. Ferti-Jin Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi Klinik Direktörü Op. Dr. Seval Taşdemir, Karabudak çiftinin geçtiği tedavi sürecini şu sözlerle anlatıyor:

Hediye gibi geldi

"Çiftte açıklanamayan kısırlık vardı. Yani aslında her iki tarafta da sorun yoktu. Tanı koyulduktan sonra hemen tedaviye başladık. Karabudak çiftinin tedavisine önce bağışıklık yani lenfosit aşısı ile başlandı. 3 ayda toplam 3 kez aşı uygulandı. Sonra tüp bebek tedavisine geçildi. Lazerle tomurcuklanma, yapıştırma solüsyonu ve blastosist transferi gibi tedaviler de uygulandı. Hastamızın gebelik kesesini görünce onu İsveç'e uğurladık. Çiftin bebekleri ikiz. Evlilik yıldönümlerinde yapılan embriyo transferi onlara uğurlu geldi." Karabulak çifti ise mutluluklarını şu sözlerle dile getiriyor: "Tam 10 yıldır, bebek özlemi çekiyorduk. Haberi alınca inanamadık. Bu haber bize tam bir bayram hediyesi oldu. Çok mutluyuz."