kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Bu yıl Türk lokumuyla karşılama yapıldı.

Baykal'a cevap: Prim yaptırmam

02.10.2008
Başbakan Erdoğan, TBMM'nin açılış resepsiyonunda, Deniz Baykal ile canlı yayında tartışma önerisi için "Öyle prim yaptırmak gibi bir derdim yok" dedi..
TBMM'nin yeni yasama yılına başlaması dolayısıyla dün akşam TBMM Başkanı Köksal Toptan tarafından verilen resepsiyonda Başbakan Erdoğan, CHP lideri Baykal ile canlı yayında tartışma konusunu değerlendirdi ve "Benim öyle prim yaptırma gibi bir gayretim, derdim yok" dedi. Bayrama rastlaması nedeniyle sönük geçen resepsiyona Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, milletvekilleri, bürokratlar, diplomatlar katıldı. 'Balıkesir trafiği' yaşanan resepsiyonda DTP'li Sırrı Sakık, Erdoğan ile görüştü ve "Kürtlerin yaşadığı mahallelere saldırılar var. Bunu Sayın Başbakan'la paylaştık. O da haberi olduğunu, Balıkesir valisi ile diyaloğu bulunduğunu söyledi. Bizim başvurumuz üzerine yeniden görüşecek" dedi. Sakık ve DTP'li Nuri Yaman daha sonra MHP lideri Bahçeli'nin yanına gitti. Sakık, gerilimin giderilmesi için Bahçeli'den de destek istedi. Bahçeli de konuya duyarlı olduklarını bildirdi.

UZLAŞMA TARTIŞMASI
Resepsiyonda CHP'nin uzlaşma komisyonlarına üye vermemesi de gündeme geldi. Meclis Başkanı Toptan, "CHP'siz uzlaşma komisyonu olur mu" sorusuna. "Bir ayağı olmazsa, adı uzlaşma komisyonu doğal olarak olmayabilir, olmaz. 3 parti, 2 parti bir araya gelip de bir çalışma yaparsa bizim dışımızda, ona bizim, 'Yok, bir araya gelemezsiniz' deme hakkımız yok. Orada bizim inisiyatifimiz olmayabilir" dedi. Erdoğan ise "Baykal ile canlı yayında tartışmanız konusunda yapılan çağrıları nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna şöyle yanıt verdi: "Benim öyle prim yaptırma gibi bir gayretim, derdim yok. Zaten şu anda cansız programlara çıkmıyorlar. Canlı programlara çıkıyorlar. Canlı programlarda bol bol konuşuyorlar. Ben artık bu atışmaları değil, yaptığımız işleri gündemde tutacağız. Onlar da bunları yapmak istiyorlarsa internet sitelerinde bütün mal beyanlarını çok açık net orada ortaya koyabilirler. Mal beyanını tamamıyla ortaya koyduktan sonra zaten her şey şeffaf olarak ortaya çıkmaktadır." Meclis açılışında yer almayan askerler resepsiyona da katılmadı. Toptan, "Sır bir şey yok. Katılamayacaklarını bildirdiler. Neden bildirmediler" dedi.

Zübeyde YALÇIN-Hülya KARABAĞLI-Osman AYDOĞAN-Uğur BECERİKLİ / ANKARA
Haberin fotoğrafları