kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
OTOMOTİV HİSSELERİ ÇAKILDİ Almanya borsasında hisseler bu hafta ikinci kez düşüş yaşadı. Düşüşlerin ana sebebi ise Alman DAX endeksindeki otomotiv devlerinin hisselerindeki gerileme. Dünyanın 2. büyük lüks araç üreticisi Daimler üst üste 4. düşüşünü yaşadı. Daimler yüzde 8.5, Volkswagen yüzde 1.3 kayıpla günü kapattı.
Büyük resim için tıklayın

Titreme sırası Almanya'ya geldi WestLB için harekete geçti

01.10.2008
Küresel krizin etkileri Almanya'nın en büyük ticari bankalarından Westdeutsche Landesbank'ın (WestLB) da kapısını çaldı. Kökleri 1800'lerin ortalarına kadar uzanan WestLB için hükümet desteğiyle kurtarma planı hazırlandı. AB Komisyonu, konut kredisi mağduru WestLB Bankası'nın kurtarılması konusunda inceleme başlattı.

1.6 MİLYAR EURO KAYBETTİ
Banka daha önce de zor duruma düşmüş ve Brüksel tarafından mali durumu konusunda baskı görmüştü. Komisyon 2007 sonu itibariyle 286.5 milyar Euro'luk aktif büyüklüğüne sahip banka için öngörülen mali operasyonu inceleyecek ve karara bağlayacak. ABD kaynaklı ipotek kredileri krizinde 1.6 milyar Euro kaybeden Düsseldorf merkezli WestLB, Alman hükümetinin destek verdiği uzun dönemli yeniden yapılanma planı ile iflastan kurtarılmaya çalışılıyor. Tasarruf bankalarıyla yakın ortaklık içinde çalışan WestLB, borç verme, yapılandırılmış finansman, sermaye piyasası ve özel özsermaye ürünleri, varlık yönetimi, işlem hizmetleri ve gayrimenkul finansmanı üzerine odaklanan bankanın hali hazırda 6 bin 147 personeli bulunuyor. WestLB'nin akibeti ile ilgili son sözü AB Komisyonu söyleyecek. Bir başka Alman finans kuruluşu Hypo Real Estate de finans dalgasından kıl payı ile kurtulmuştu. Federal Hükümet, Hypo Real Estate için 35 milyar Euro'luk güvence sağladı. Avrupa Birliği Komisyonu, önceki gün ilk olarak zor durumdaki İngiliz Bradford & Bingley (B&B) bankasına el konulmasına izin verdi. İngiltere Hazine Bakanlığı, İngiliz ekonomisinin istikrarını korumak amacıyla, Bradford&Bingley Bankası'nın 9 milyar dolarlık konut kredisi ve kredi hesabını devralacağını bildirmişti.