kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Yılmaz Yıldız

'Güvensiz çalışan, kart borcunu ödeyen sigortaya akın ediyor'

01.10.2008
Cardif'in CEO'su Yılmaz Yıldız, kredi kartı borcu ödeme ve gelir güvencesi ürünlerinde beklediklerinin üzerinde talep aldıklarını belirterek, "Ürünlerimiz peynir ekmek gibi satılıyor" dedi..
İşsizlik, kredi kartları ve bireysel kredi koruma ürünleri sağlayıcısı BNP Paribas Group'un sigortacılık iştiraki Cardif'in CEO'su Yılmaz Yıldız, işsiz kalınması durumunda kredi kartı borcunu ödemeye ve gelir güvencesi sağlamaya yönelik ürünlerinin talebinde ciddi artış yaşadıklarını söyledi. İlk ürünleri bu yılın haziran ayında satmaya başladıklarını dile getiren Yıldız şöyle konuştu: "2008'de 20-25 bin satarız diyorduk. Ancak, öyle gözüküyor ki yıl sonuna kadar 75-100 binlere kadar çıkabiliriz. Önümüzdeki yıl da minimum 400-500 bin gibi bir satış gerçekleştirebiliriz. Bireysel kredi koruma ürünlerinde müşterilerimize 'İster misiniz' diye sorduğumuzda kabul edenlerin oranı yüzde 50'nin üzerinde. Kredi kartı ürünü ve gelir güvencesi ürünlerimiz ise peynir ekmek gibi satılıyor. Özellikle kredi kart limitleri bin ila 3 bin arasında olan, limitli bütçesi olan bireyler arasında ciddi bir talep var." Krizin etkilerinin yavaş yavaş hissedilmeye başlandığına işaret eden Yıldız, bankaların kaynak bulma maliyetlerinin arttığını, bunun doğrudan bireysel kredi faizlerini etkilediğini ve faizlerdeki artışın bireysel kredi talebinde düşüş yarattığını ifade etti.

4 AYDA 200 BİN BORÇLU
Türkiye'deki hane halkı gelirlerinin yaklaşık yüzde 35'inin kredi geri ödemelerine gittiğini vurgulayan Yıldız, 2007 sonunda 200 bin kişinin kredi kartı borcunu ödemediği için kanuni takibe düşerken, aynı rakama 2008'in ilk dört ayında ulaşıldığını dile getirdi. Yıldız, kredi kartı borçlarının ödenememesinde yüzde 60-70 oranında bordrolu çalışanlarda işsizlik, serbest çalışanlarda iş göremezliğin rol oynadığının altını çizdi.