kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Bollywood'la işbirliğinin sonucu hüsran oldu

Bülent İPEK
30.09.2008
Hindistan'dan turist çekmek için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Hintliler'e çektirilen 'Mission İstanbul' filmine bakanlık para vermeyince, projedeki Türkiye'nin tanıtımı çıkarıldı..
Yılda 2 milyar sinema biletinin kesildiği Hindistan'dan Türkiye'ye daha fazla turist çekmek amacıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, Hint yapımcılara Türkiye'de çektirilen 'Mission İstanbul' filmi tam bir skandala dönüştü. İçinde bir dakikalık Türkiye tanıtım filminin de yer aldığı 'Mission İstanbul'un yapımcıları, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın paralarını vermediği gerekçesiyle filmi, Avrasya Altın Portakal Film Festivali'nden çekti. Ayrıca filmin, 5 milyon adet basılan DVD'sinden de Türkiye'nin tanıtım filmi ve logosu çıkartıldı.

50 milyon izledi
'Mission İstanbul'un galası, 24 Temmuz'da Hindistan'da, Türk yetkililerin de katılımıyla yapılmıştı. Film, galadan sonra 21 ülkede gösterime girdi ve bugüne kadar 50 milyon kişi tarafından izlendi. Hindistan'ın en büyük yapım şirketlerinden birine çektirilen 'Mission İstanbul'; uluslararası bir haber kanalında çalışan ve Türk polisine gizli bilgiler geçen Hintli bir gazetecinin maceralarını konu alıyor. Apoorva Lakhia'nın yönettiği aksiyon filminde, Abhishek Bachcan ve Sunil Shetty adlı Hintli oyuncular başrolde oynuyor. Türkiye'den Kaan Girgin ve Sinemis Candemir'in de rol aldığı filmin ülkemizde vizyona girmesi de, tüm bu gelişmelerden sonra tehlikeye girmiş oldu.
Haberin fotoğrafları