kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Ekim 2008, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Ata Demimer’in canlandırdığı ‘etkisiz padişah’ 7. Osman aşık olunca ülkede işler değişiyor.

Ata'yı padişahlığa cüssesi için seçtim!

ÖYKÜ YAZICIOĞLU
30.09.2008
Gani Müjde, 'Osmanlı Cumhuriyeti'nin kadrosunu nasıl oluşturduğunu anlattı: Ata'yı cüssesi için seçtim. Vildan için "Festival oyuncusu" dedim ama iyi oynadı..
Sevr Anlaşması imzalansa, ülke Amerikan mandasını kabul etse, 2008 yılında, Türkiye'nin başında 'sembolik' yetkileriyle Padişah 7. Osman olsa ne olurdu? Gani Müjde, bu sorulara verdiği cevaplarla tarihi yeniden kurguluyor, 'Osmanlı Cumhuriyeti' adlı filmde. Başrolünde Ata Demirer olan filmi 21 Kasım'da vizyona girecek Gani Müjde; Şamdan Plus'ın sorularını yanıtladı.

* Osmanlı dönemini ele almak nereden aklınıza geldi?
Tarihsel kurguyu seviyorum. 'Böyle olmasaydı, ne olurdu?' cümlesini... 'Atatürk olmasaydı, Kurtuluş Savaşı yapılmasaydı, bugüne, yani 2008 yılına Osmanlı İmparatorluğu olarak gelseydik, Türkiye'de neler yaşardık?' diye düşündüm ve senaryoyu oluşturdum.

* Neden, artık siyasilerle ilgili tipleme yapılmıyor?
Çünkü siyasiler her şeye dava açıyorlar. İnsan 'Lanet olsun' diyor ve uğraşmak istemiyor. Siyasetçilerde mizah kültürü yok, biat kültürü var. Sonuçta kendileri kaybedecek. Bunun da nedeni karikatüristlerin ve mizahçıların onlara yardım etmemesi olacak.

CEM ARTIK ÖLÇÜ OLDU
* Siyasetçiler agresif olmasa böyle bir proje yapar mıydınız?
Sebep korku değil. Şu anda onun modası da kayboldu. Belki de kolay değil taklit yapmak. Bir de Cem Yılmaz o kadar aşağıladı ki taklit yapanları, kimse taklit yapamıyor, korkuyor yanlış bir şey yapacak diye. Cem'in komedisi ölçü kabul edildiği için, söylemediği herşey 'tu kaka' olabilir.

* Cem Yılmaz'ı nasıl buluyorsunuz?
Kendi alanında en iyisi. Bu işi yurtdışında da yapsa, uluslararası bir başarı elde ederdi. Ancak komedi tek boyutlu bir şey değil. Mesela Tolga Çevik de başka bir damar yakaladı. Bu iş yeni bir damar bulmaya bağlı.

KAHPE BİZANS OLMASIN

* Filmin sürprizi olacak mı?
'Kahpe Bizans'ta çok ünlü kullandım. İstediğim mesajların dışına taştı. Bu sefer dedim ki buna izin vermeyeyim.

* A.R.O.G.'la aynı dönemde vizyona girmek korkuttu mu?
Aramızda 15 gün var. 15 günde de filmler hasılatlarını yapıyorlar. Ama keşke aynı anda girseydik. Bence herkes rızkını ve ekmeğini bir şekilde yer. Bu filmi 1.5 milyon kişi izlerse, yenisini çekeceğim.

İVEDİK'İ ÇEKMEZDİM
* Bir mizah yazarı olarak 'Recep İvedik'i nasıl buldunuz?
Bir karakter komedisi. Yıllardır 'maganda' diye mizah dergilerinde kullanıyoruz. Ama öyle bir karakteri sinemaya taşımazdım. Seyrederken güldüğüm yerler de var, 'Hadi canım, bu espri böyle mi verilir?' denilen yerler de. Başarı gişe ile ölçülecekse 'Recep İvedik' çok başarılı. Şahan'ın 'Festival filmi yapacağım' diye yola çıktığını sanmıyorum.
Haberin fotoğrafları