kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sofra'dan Ramazan'a özel tarifler

28.09.2008
Diyet karnıyarık
Zeytinyağını tavaya alıp, soğanı kavurun. Sarmısak ve sivri biberi ekleyip, kavurmaya devam edin. Kıyma ve kabukları soyulup küp doğranmış domatesi katın. Suyunu salıp çekene kadar kavurun. Tavayı ocaktan alıp, maydanoz, tuz ve karabiber ekleyin. Patlıcanları yıkayıp, kurulayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında közleyip, kabuklarını soyun. Orta kısımlarını bir bıçakla yarın. İçlerine kıymalı iç harcı pay edin. Üzerlerine birer adet kiraz domates ve sivri biber yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Malzemeler
*
4 adet patlıcan
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet kıyılmış soğan
* 2 diş kıyılmış sarmısak
* 2 adet kıyılmış sivri biber
* 200 gr. yağsız kıyma
* 3 adet domates
* Yarım demet kıyılmış maydanoz
* Tuz ve karabiber

* * *
Vişneli ekmek tatlısı
Tost ekmeklerinin kenar kısımlarını kesip, alın. Ekmeklerin her birini 4 parçaya bölün. Fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar tutun. Fırından çıkarıp, bir kenara alın. Vişne suyunu tozşekerle birlikte bir tencereye alıp, kaynatın. Nişastayı az suyla açın ve kaynayan vişne suyuna ekleyin. Karıştırarak tekrar kaynatın. Kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine boşaltın. Soğuduktan sonra vişneyle süsleyerek servis yapın.

Malzemeler
*
10 dilim tost ekmeği
* 1 su bardağı tozşeker
* 1 litre vişne suyu
* 1 çay bardağı nişasta
* 1 su bardağı vişne

* * *
Nohutlu bulgur pilavı
Nohudu bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Tencereye aldığınız sıvıyağda, kıyılmış soğan ve sivri biberi kavurun. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edin. 1-2 dakika daha kavurun. Suyu ekleyip, kaynamaya bırakın. Su kaynayınca yıkayıp süzdüğünüz bulguru, nohut, tuz ve karabiberi ekleyin. Önce orta, daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve üzerine kağıt havlu koyup, kapağını kapatın. 10-15 dakika demlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.

Malzemeler
*
1 su bardağı pilavlık bulgur
* Yarım su bardağı nohut
* 4 çorba kaşığı sıvıyağ
* 1 adet orta boy soğan
* 3 adet sivri biber
* 2 adet orta boy domates
* 2 su bardağı su
* Tuz, karabiber
Haberin fotoğrafları