kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Atıl Kutoğlu markası İstanbul'da üretilecek

28.09.2008
Uzun yıllar aristokratları ve şov dünyasının ünlü isimlerini giydiren modacı Atıl Kutoğlu, Türkiye'ye döndü! Kutoğlu, Nişantaşı'nda açmaya hazırlandığı butiği ve tarzını Harper's Bazaar dergisine anlattı..
* Önce Nişantaşı'nda açacağınız butikten bahsedelim. Bu kararı nasıl verdiniz?
Evet, Bostan Sokak'ta bir Atıl Kutoğlu flagship store açma aşamasındayız. Benim koleksiyonlarım, senelerdir yurtdışındaki en lüks butiklerde satılıyor. Fakat İstanbul çok büyük bir hareket kazandı moda konusunda; hem şık Türk kadınlarından büyük talep alıyorum, hem de sık sık Türkiye'ye gelen yabancı dostlarım, "Neden orada bir Atıl Kutoğlu butik yok?" diyorlardı. Son zamanlarda dünya markalarının da buraya akın etmesi dikkat çekici. Bu sebeplerden, bu adımı atmaya karar verdim. Türkler modaya çok yatkın ve önem veren insanlar. Ayrıca bence İstanbul, Ortadoğu'da bir alışveriş merkezi, hatta ikinci bir Dubai olma yolunda. Ve doğduğum şehir! Bugüne kadar hep yurtdışına öncelik verdim ama şimdi aldığım karardan kalben de mutluluk duyuyorum.

İNSANLAR SEVECEK
* Farklı bir bakış açısıyla yaklaşırsak; İstanbul'da sayısız marka var. Aralarında siz nasıl bir fark yaratacaksınız?
Yurtdışında markalaşmış ve Türkiye'de kendi mağazasını açan ilk modacıyım ve bunu bir şans olarak görüyorum. Hem yabancı bir marka gibi algılandığını hem de içlerinden biri olduğum için insanların sevgiyle yaklaşacaklarını düşünüyorum.

* Sonra başka şehirler, hedefler var mı?
Evet. Bu bir pilot proje. Hedefimiz; Londra, New York ve Paris'te Atıl Kutoğlu butikleri açmadan önce, bunu İstanbul'da test etmek... Büyük resmin ilk adımı budur.

DOĞU'NUN TADI VAR
* Yurtdışında bu kadar beğeniliyor olmanızda Türkiye'den beslenerek yaratıyor olmanızın etkisi olabilir mi?
Tabii, en azından beni farklı kıldı. Atıl Kutoğlu markasının dünyadaki başarısını buna bağlıyorum. Geldiğim Türk kültüründen dolayı, benim kumaşlara bakışım farklı. Desenleri, renkleri kullanışım diğer meslektaşlarımdan çok farklı. Ama 18 senedir Viyana'dayım. Oranın da bana çok faydası oldu. Avusturya Gustav Klimt'i çıkarmış bir ülke. Orası da sanat tarihi çizgimi yönlendirdi aslında. Ve sonunda, bugün tanıdığımız sade ama çeşitli geometrik özellikleri birleştiren bir stil ortaya çıktı. Bu karışımın dozu çok önemli, her şeyin belli ölçülerde temsil edilmesi çok önemli. Sadelik ve şıklık yaratmayı, Viyana'daki yaşantıma ve oranın kültürünü incelememe borçluyum. Genelde Doğu'dan ve Türkiye'den çıkan koleksiyonlar çok ağır, abartılı ve detaylı geliyor dünya modasına. Benim yakaladığım çizgi, modern, kozmopolit kadına hitap etti. Doğu'nun tadı var ama onların zevkini okşayacak dozda.

* Kendi tarzınızı nasıl tarif edersiniz?
Spor ve konfora dayalı. Giydiğim parçaların kesimlerinin modern olmasına bakarım, ama genelde fazla bağırmayan, sakin şeyler seçerim. Koleksiyonlarım ve defilelerim dikkat çeksin isterim; şahsım değil. Zaman darlığından dolayı havaalanlarından çok alışveriş yaparım. Prada, Costume National ve bol miktarda Club Monaco giyerim. Zeytin yeşili gibi birkaç takıntı rengim vardır, bana yakıştığını düşündüğüm...
Haberin fotoğrafları