kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Cengiz Küçükayvaz Züleyha Karyağdı Melih Ekener

G.O.R.A.' Amerikan filmlerinin kötü bir örneği

ASLI ÖRNEK
28.09.2008
Şu anda vizyonda olan 'Süper Ajan K9' filminin kötü karakteri Cengiz Küçükayvaz, yapım için iddialı konuştu. "Türkiye'de bu tarz çekilen 'G.O.R.A', 'A.R.O.G' ve 'Recep İvedik' gibi filmler Amerikan filmlerinin kötü birer kopyası..."..
Manken Didem Erol'un, Melih Ekener'i öptüğü sahnelerle gündeme gelen 'Süper Ajan K9' geçtiğimiz cuma günü vizyona girdi. Galasında sinemaseverlerin 'Senaryo çok kötü' diyerek izlemeyi bıraktığı filmin oyuncuları Melih Ekener, Cengiz Küçükayvaz ve Züleyha Karyağdı ile biraraya geldik. 'Süper Ajan K9'un Türkiye'deki komedi sistemini altüst edebilecek bir matematiğe sahip olduğunu söyleyen Cengiz Küçükayvaz kadar filmde Süper Ajan'ı canlandıran Melih Ekener'in de iddialı olduğunu gördük. İşte anlattıkları:

* Sizleri bugüne kadar yardımcı rollerde izledik. Bu filmde başroldesiniz. 'Süper Ajan K9' size ne hissettiriyor?
M.E.: Bu film öyle bir film ki, oynayan herkes başroldeymiş gibi... Biz çok beğeniyoruz yani...

BİZ KOPYALAMADIK!
* Filme baktığımız zaman Didem Erol, giydiği sarı eşofmanla Uma Thurman'ı hatırlatıyor. Züleyha Karyağdı filmde Lara Croft, Melih Ekener ise Austin Powers gibi...
M.E.: Senaryonun zor olan kısmı da buydu zaten. İçinde Mr&Mrs Smith'ten tutun da, Lara Croft'a birçok sahne var. Onlarla dalga geçebilmek için, önce onlar kadar iyi yapabilmeniz lazım. Bunun için de binlerce film seyrettik. Ama bunu oradan bir şey esinlenelim diye yapmadık.
C.K.: Bu filmin kendi içinde bir de matematiği var. Filmin matematiği Türkiye'deki komedi sistemini altüst edebilecek bir matematik. Türkiye'de bu tarz çekilen komedi filmlerinde gerek 'G.O.R.A.' gerek çekimleri devam eden 'A.R.O.G.' gerekse 'Recep İvedik'te de bunlar yapıldı, ama kötü kopyalarıyla yapıldı. Biz kopyalamadık. Film onu gerektirdiği için üzerine sadece bir çeltik attık.
M.E.: Biz şunu da kanıtladık sanırım: Türkiye'de imkansız denilenler de oluyormuş. Biz filmi 6 haftada bitirdik. Yani 'Matrix' gibi bir filmi burada da rahatlıkla çekebiliriz.
C.K.: Kısacası insanlar bizim filmimizi izlerken 'Aaa bu filmi taklit etmişler' lafını kullanmayacaklar. Çünkü bizim kullandığımız bütün malzemeler Türkiye'ye ait malzemeler... Bu da çok önemli. Amacımız bizde de böyle şeyler yapılıyormuş dedirtebilmek... Bu filmi, bir 'Top Secret' ya da bir 'Scary Movie' gibi Amerika'nın bir yerine rahatlıkla salabilirsiniz.

SENARYO SEÇEMİYORUZ
* Cengiz Bey, komedi filmlerinde oynamaktan sıkıldınız mı?
C.K.: Tabii ki hayır. 'Artık sıkıldım, başka bir şeyler yapmak istiyorum' diyenler varsa, ben onların hayatlarında hiç gerçek bir komedide rol almadıklarını düşünürüm.
M.E.: Ben kendi adıma konuşursam; bir tane de normal filmim olsun isterim. Ama bu bizim elimizde değil! Bizim gibi oyuncular daha senaryo seçecek duruma gelmedi. Çünkü hayatımızı idame ettirmek ve gelen her şeyi kabul etmek zorundayız. Bu tiplere angaje olduğumuz için yapımcılar bize hep öyle rollerle geliyor. Biz de böyle gidiyoruz ama şimdilik.

* Film tutulmazsa ne yaparsınız?
M.E.: Bizim amacımız insanlar seyretsin evet ama çok seyirci gelsin ya da 10-15 milyon bizi izlesin değil! Biz kendi kafamızdaki şeyi başardık. Bizim iddiamız 'Kendi kafamızdaki şeyi başarabilir miyiz yoksa başaramaz mıyız?' dı. Bunu da başardık.
C.K.: Eğer bizi televizyonda gördüklerinde mutlu olan bir izleyici kitlemiz varsa, bu filmde bizi yalnız bırakmasınlar! Onlara güveniyoruz.
M.E.: Çok seyirci yaptık mükemmel oldu, ya da az seyirci yaptık kötü film oldu gibi bir durum olmayacak. İyi film yaptığımıza inanıyoruz.

KOMPLEKSLİ DEĞİLİZ!

* Ajan olunca devlet, devlet olunca karşıt örgütlenme vardır. Bu filmde düşündüğümüz anlamda politik temalar var mı?
C.K.: Alttan alta var. Senaryonun içine girdiğiniz zaman iki ucu kremalı değnek... (Gülüyor) Dengede tutmak çok önemliydi. Filmde bu zamana kadar olan olayların siyasi bir hicvi var. Türkiye bu tip, bir ajana ihtiyaç duyuyor. 'Süper Ajan K9'la tabii ki; kişileri ve olayları hedef almıyoruz. Bizim kahramanlarımız 'Süperman', 'Spider Man' gibi hayal kahramanları ... Ama yaşayan herkesin içinde ufak bir kötülük ya da ufak bir kahramanlık vardır.

* Peki filmin afişinde birinizin adı diğerinin üstünde yazılsa sorun olur muydu?
C.K.: Bizim öyle başkaları gibi kompleksimiz yok! İsim öndeymiş, arkadaymış olmasa da olur. Yaptığımız işi iyi yaptığımızı sanıyorum. Filmin bizi zorlayacağını biliyorduk ama bu kadar zorlayabileceğini çekimler başladıktan sonra anladık.
M.E.: Senaryoyu ilk okuduğumda "Bunu çekmeyin! Amerikalılar falan çeksin bu ancak bir senede çekilir" dedim. Ama yönetmen ve yapımcı çok inandı ve umduğumun tersi acayip bir şey oldu.
Haberin fotoğrafları