kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Düelloda kazanan olmadı, parlamento kaybetti"

Giriş Saati : 27.09.2008 15:14
Güncelleme : 27.09.2008 20:13
Yeni Haber
TBMM eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk, AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Meclis'te Uğur Dündar yönetiminde gerçekleşen tartışma programına tepki gösterdi. Cindoruk, "Kazanan taraf olmamıştır, parlamento kaybetmiştir" dedi.

Cindoruk, Türkiye gündemini günlerdir meşgul eden CHP'li Kılıçdaroğlu ile AKP'li Fırat'ın tartışma programını ANKA'ya değerlendirdi.

Cindoruk, Meclis tarihinde ilk kez böyle bir manzara ile karşılaştığını belirterek, "Parlamento bir televizyon stüdyosu değildir. Bir basın mensubunun iki parlamentere hakemlik etmesi çok acıdır. Kazanan taraf olmamış ancak, parlamento ne yazık ki kaybetmiştir" dedi.

Meclis'in bir televizyon stüdyosu olmadığını savunan Cindoruk, "Meclis'te münazara değil, müzakere yapılır. Kararları da parlamento organları verir, gerekli görürse yargı organlarının yolunu açar" dedi.

Bu tartışmada kazanan tarafın olmadığını kaydeden Cindoruk, "Ancak, kaybeden parlamento olmuştur. Kaybeden parlamento ve demokratik usuller olmuştur. Her iki taraftan da bir şey anlamadım" diye konuştu.

Fırat'ın uzun bir hukuk geçmişi olduğunu hatırlatan Cindoruk, "55 yıllık hukukçudan bir şey anlamadım. Fırat ile ilgili iddiaları gündeme getiren diğer taraftan da bir şey anlamadım. Eğer ortada bir iddia varsa bunun çözüm yeri yargıdır" dedi.

TOPTAN'A ÇAĞRI: "YENİ YÖNETMELİK ÇIKARMALI"

TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın, bu tartışma programına engellememesini de eleştiren Cindoruk, Toptan'a bu konuda eksik varsa mevzuatı değiştirmesini, yeni yönetmelik çıkarması konusunda da çağrıda bulundu. Cindoruk konuşmasına şöyle devam etti:

"Meclis İç Tüzüğü'nün 164. maddesi Meclis binası ve bahçesi içinde bütün faaliyetlerin denetim ve düzenleme hakkını Meclis Başkanına vermiştir. Bu nedenle ben Sayın Başkan'ın bu yolu kapatmasını, gerekirse TBMM Başkanlık Divanın da yeni yönetmelik çıkarmasını arzu ederdim. Sayın Başkan İç tüzük yetkisini kullanarak bu tartışmaya engel olabilirdi. Eski bir Meclis Başkanı olarak bu manzaraya üzüldüm. Ne benim zamanımda ne de başka bir zaman Meclis tarihinde böyle bir manzara ile karşılaşmadım."

ANKA