kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Bar-Ilan Üniversitesi’nde siyasi bilimler profesörü olan Inbar (61), Harvard, MIT, Columbia, Oxford ve Yale üniversitelerinde de öğretim görevliliği yaptı. Türkiye-İsrail ilişkileri üzerine uzman.

'Livni daha şahin bir siyaset izlemez'

BİLGE ESER
23.09.2008
İsrailli siyaset uzmanı Inbar, Ehud Barak'ın görevde kalması halinde olası Livni hükümetininin siyasetinde değişiklik olmayacağını söyledi..
İsrail'in önde gelen siyaset uzmanlarından Efraim Inbar, Dışişleri Bakanı Tzipi Livni'nin olası bir yönetiminde, politikanın çok büyük bir değişikliğe uğramayacağını söyledi. İsrail Başkonsolosluğu'nun düzenlediği Ortadoğu konferansı çerçevesinde İstanbul'a gelen düşünce kuruluşu BESA'nın direktörü Efraim Inbar, "Livni'nin liderliğinde, var olan dış politika sürer. Filistin ve Suriye ile görüşmelerde çok büyük ve ciddi bir değişiklik öngörmüyorum" dedi. "Kendisi eski bir Mossad ajanı. Daha saldırgan ve şahin bir politika izler mi?" sorusuna şu yanıtı verdi:

SURİYE ABD'DEN KORKUYOR
"Bu Hamas'ın bize saldırıp saldırmamasıyla bağlantılı. Bir diğer önemli konu, savunma bakanı. Eğer Ehud Barak halen görevini yürütürse siyasette farklılık olmayabilir." Inbar'a göre, Suriye ile İsrail arasındaki Türkiye arabuluculuğundaki görüşmeler de sürecek. "Şimdilik gördüğümüz Türk arabulucunun bir otelden diğerine geçtiği. Doğrudan görüşmeler ABD arabuluculuğu olmadan çok fazla ilerleyemez. Bence Suriye'nin asıl amacı, İsrail'le barış anlaşması imzalamak değil, kendilerini olası bir İsrail veya ABD saldırısından koruyabilmek. İsrail'den ve ABD'den çok korkuyorlar."