kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Mısır Unlu Biber

Sofra'dan Ramazan'a özel tarifler

21.09.2008
Mısır Unlu Biber
Çarliston biberleri ikiye ayırın. Fırında közleyip, kabuklarını soyun. 3-4 tanesini ayırıp kalanları şeritler halinde uzunlamasına doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya alıp, ince kıyılmış sivri biberleri kavurun. Üzerine dövülmüş sarmısak, tuz ve közlediğiniz biberleri ekleyip, birkaç dakika pişirin. Diğer yanda 1 litre suyu kaynatın. Üzerine mısır ununu ekleyin. Sürekli karıştırarak 20 dakika pişirin. Üzerine dil peyniri ve maydanoz ekleyin. Mısırlı harcın 1/3'ünü bir fırın kabına yayın. Biberli sarmısaklı malzemenin yarısını üzerine dökün. Kalan mısır ununun yarısını biberlerin üzerine dökün. Yeniden biberli sarmısak ve kalan mısır ununu tepsiye yerleştirin. Kaşar peynirini serpin. Fırında kaşar eriyene kadar tutup servis yapın.

Malzemeler
*
1 kilo çarliston biber
* 2-3 adet sivri biber
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 diş sarımsak
* 1 litre su
* 1 su bardağı mısır unu
* Tuz
* 150 gram küp doğranmış dil peyniri
* 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
* 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri

* * *
Ev usulü Tandır
Tüm malzemeyi karıştırın. Kuzu kolunun her tarafına gelecek şekilde sürün. Büyük yapışmaz yüzeyli bir tavayı kızdırın. Kuzu parçalarını tavada kızartın. Güzel bir renk alana kadar, yakmadan kızartma işlemine devam edin. Kızarttığınız parçaları büyük bir tencereye alın. Üzerine çıkacak kadar kaynar su koyun. Tencerenin kapağını kapatın. Ateşin altını kısın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Servis tabağına çıkartın. Tencerenin dibine süzülen yağı üzerine gezdirin. Kekik, pulbiber ve dereotuyla süsleyin.

Malzemeler
*
1 kuzu kolu (büyükse ikiye kestirilecek)
* 1'er tatlı kaşığı tuz ve tozşeker
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 diş dövülmüş sarmısak
* 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
Süslemek için:
*
Kekik
* Pulbiber
* Dereotu

* * *
Kaymaklı Kayısı
Kaymağın yarısını ısıya dayanıklı bir fırın kabına döşeyin. Üzerine kayısı marmeladını yayın. Antepfıstığı serpin. Kalan kaymağı yayın. Yumurta aklarını tuzla kar gibi olana kadar çırpıp tepsinin üzerini kaplayın. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında yumurta akı pembeleşene kadar pişirip hemen çıkarın (bu işlem 3-5 dakikadan fazla sürmemeli yoksa kaymak erir). Tatlı soğuyunca üzerine antepfıstığı serperek servis yapın.

Malzemeler
*
500 gram kaymak
* 250 gram kayısı marmeladı
* 200 gram çekilmiş antepfıstığı
* 4 adet yumurtanın akı, bir tutam tuz
Haberin fotoğrafları