kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Kadınlarda Ajda ve Demet erkeklerde Kenan ve Tarkan

ECE SARUHAN
21.09.2008
Demet Akalın'ın modacısı olarak ünlenen tasarımcı Süleyman Demirel, Türkiye'de stil ikonu olmadığını söyledi ve ekledi: Eda Taşpınar ve Ivana Sert ikon değil! Ajda Pekkan her zaman iyi giyinir. Erkeklerde ise Tarkan ve Kenan Doğulu favorilerim!..
30 yaşındaki Süleyman Demirel moda dünyasının genç ve yetenekli tasarımcılarından biri. İstasyon Sanat Merkezi'nde eğitim almış. Bu merkez ile Show TV'nin ortaklaşa düzenledikleri 'Ulusal Moda Yarışması'nda kazandığı birincilik, sektörde adını duyurmasını sağlamış.
1996 yılında hazır giyim piyasasında tasarımcı olarak hizmet vermeye başlayan Süleyman Demirel, bugüne dek aralarında Deniz Seki, Ebru Destan, Banu Zorlu, Burcu Güneş ve Serdar Ortaç'ın da bulunduğu birçok ünlünün kıyafetlerini tasarlamış. Son olarak Demet Akalın'ın Rumeli Hisarı konserinde giydiği kıyafetlere imza atan Demirel, 4 senedir kendi kurduğu 'Azor' adlı firma kanalıyla, her yaş grubundan kadınlara gece, kokteyl ve düğün elbiseleri tasarlıyor. Erkekler için ise sadece kişiye özel tasarımlar yapıyor. Genç modacıyla, sonbahar-kış sezonunun trendlerini ve ünlülerin giyim zevklerini konuştuk...

TAŞPINAR İKON DEĞİL!
9. Cumhurbaşkanımızla aynı ismi taşıyorsunuz. Modanın cumhurbaşkanı olma gibi bir iddianız var mı?
Asla! Hiç kimse, hiçbir şeyin lideri olamaz. Özellikle de tasarımda... Hayata gerçekçi bir pencereden bakıyorum. Babam Süleyman Demirel'e çok hayran olduğu için bana bu ismi koymuş.

Sonbabar-kış sezonunda kadın giyiminde neler ön planda olacak?
İskoç ekosesi ön planda. Leopar hâlâ var. Kırmızı çok moda. Satenler gece giyiminde de, gündüz giyiminde de var. Etek boyları ise; maksi ve mini. Çok kısa etekler, diz üstü çizmelerle kombine edilecek. Şallar ve bere şapkalar da var. Kalın örgülü trikolar ön planda. Pantolonlarda ise yüksek bel var ama bunun yanı sıra 5-6 sene önce moda olan İspanyol paçalar da geri dönüyor. Dolce&Gabbana model uzun ve karpuz kollu ekose elbiseler de, bu sezon çok moda olacak.

Türkiye'deki ünlü kadınlardan en çok kimin giyimini beğeniyorsunuz? Mesela Eda Taşpınar için 'stil ikonu' deniliyor...
Eda Taşpınar'ın ne iş yaptığını bilmiyorum. Adı bir stil ikonu olarak geçse de, bana göre kesinlikle öyle değil. Bir de ona alternatif olarak Ivana Sert diye bir bayan çıktı. Bence, bu insanların ikisi de ikon değil. Stil ikonu olabilmek çok iyi bir altyapı ve meslek gerektirir. Çok sosyetik olmak, stil ikonu olmaya yetmez. Eda Taşpınar, Alexander McQuenn'in ya da Balenciaga'nın ürünlerinin taklidini yaptırıp, onları giyiyor. Kendisi sadece bir sosyetik güzel. Stil ikonları şov ve sahne dünyasından seçilmeli.

HANDE'NİN TARZI KİŞİLİKSİZ!

Size göre kim stil ikonu?
Charlize Theron, Nicole Kidman ve Rihanna'nın tarzlarını çok beğeniyorum. Ama sadece Madonna ve Gwen Stefani için stil ikonu diyebilirim. Victoria Beckham'ın da giyim tercihleri çok başarılı.

Türkiye'den bir isim yok mu?
Hayır. Ama zaman zaman Ajda Pekkan'ı çok beğeniyorum. Kendisi her zaman şıktır. Sosyeteden de Feryal Gülman'ın tarzı, bana çok asil gelir. Kendisi, büyük markaların özel koleksiyonlarını çok güzel taşıyor. Derin Mermerci de çok güzel giyiniyor. Ben giydirdiğim için söylemiyorum ama Demet Akalın'ın tarzını da çok beğeniyorum. Son dönemde Ebru Destan'ı da çok başarılı buluyorum. Chanel tarzı bir havaya büründü. Özellikle davetlerde giydiği kıyafetleri çok güzel taşıdığını düşünüyorum. Ebru Akel de güzel giyinir. Bir dönem Hande Yener'i de çok beğenirdim.

Artık beğenmiyor musunuz?
Hande'nin yeni tarzını çok kişiliksiz buluyorum. Hiçbir kişiliği ve rengi olmayan bir tarz. Stil dediğimiz şey; bir insanın imajıdır ve o insanayakışmalıdır. Eğer stiliniz karikatürize edilebiliyorsa; siz bir stil sahibisinizdir. Stilin bir sürekliliği vardır. Oysa Hande Yener sürekli bir değişim içinde. Sabit bir tarzı yok. Bu yüzden, Hande Yener'in tarzı bana çok kişilikli gelmiyor.

HÜLYA AVŞAR KÖTÜ GİYİNİYOR

Bu mantığa göre Bülent Ersoy'un stil sahibi olduğunu söyleyebilir miyiz?
Bülent Ersoy bence Hande Yener'den çok daha fazla stil sahibi. Kendisinin tarzı belli. Bülent Hanım, bedenini çok iyi tanıyor. Neresini kamufle etmesi gerektiğini çok iyi biliyor. Modada bunlar çok önemli ayrıntılardır. Modada önemli olan; kişinin sahip olduğu vücut proporsiyonlarını en iyi şekilde sunabilmektir.
Giyinirken, 'neremi daha iyi gösterebilirim' diye bakmak gerekir.
Bu anlamda, bana göre Bülent Ersoy kendini çok iyi kamufle ediyor. Evet; son derece alaturka kostümler giyiyor ve arabesk bir tarzı var ama bence karikatürize edilebilecek kadar iyi bir stile sahip. Bir dönem Ebru Gündeş'in giyim tarzını da çok başarılı buluyordum ama artık iyi bulmuyorum. Son zamanlarda galiba hazır giyime yöneldi. O yüzden kendisinin kostümleri artık bana pek özel gelmiyor.

Peki en kötü giyinen ünlülere kimi örnek gösterebilirsiniz?
Hülya Avşar çok kötü giyiniyor bence. Aslında kendisi çok güzel bir kadın. Ama bence 80'li yıllarda çok daha güzel giyiniyordu. O zamanlar, gerçekten çok güzel bir stili vardı.Bir de Yıldız Tilbe var. Kendisinden bana çalışmak için teklif geldi ama o çok zor bir kişilik. Çünkü ona moda diye bir şeyi giydirebilmek çok zor. Sadece kendi istediği doğrultuda hareket ediyor. Bazen kendi zevkine göre; kıyafetlerin orasını, burasını kestiği bile oluyor.

Erkek ünlülerde kimlerin tarzını beğeniyorsunuz? Bir dönem Serdar Ortaç'ı siz giydirmişsiniz mesela...
Evet. Serdar Ortaç'ın bundan 7-8 yıl önce verdiği konserlerde giydiği kostümleri ben tasarlamıştım. Ama ben Serdar Ortaç'ın değil, Kenan Doğulu'nun tarzını çok beğeniyorum.Tarkan'ı da giyim konusunda çok başarılı buluyorum. Her ikisi de, trendleri üzerlerinde çok iyi taşıyabiliyor. Ayrıca; Türkiye'deki birçok sanatçının aksine, onların yaptıkları müzikle giydikleri kıyafetler de örtüşüyor. Bu arada; siyaset dünyasından da Cem Boyner ve Cem Uzan'ın giyim tarzlarını çok beğenirdim.
Haberin fotoğrafları