kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Forma gibi giysilere elveda, 'kişiye özel' tişörte merhaba

Eylem BİLGİÇ
21.09.2008
Herkesin birbirinin benzeri, hatta aynı kıyafetlerle gezmesinden bunaldılar, tişört alemine 'haute couture'ü getirdiler. Siz de sürekli pişti olmaktan bıktıysanız, 'Zat-a Mahsus' kurtarıcınız olabilir..
Sokakta yürürken kaç kişinin üzerinde aynı tişörtü görüyorsunuz? Aynı renkler, aynı desenler, aynı espriler... Bu dejavu hissi sizi ne kadar da sıkıyor! Ama alternatif bulmak da o denli zor. İşte 'Rednails' bu soruna çözüm bulmak için oluşturulmuş bir marka. Reklamcı Dağhan İş; eşi Özge'nin tasarımlarını, ortaokuldan bu yana arkadaş olduğu Emre Açıkgöz'le birlikte halka arz etmeye karar verince kollar sıvanmış... Dağhan İş, çıkış noktalarını şöyle açıklıyor: "Uzun zamandır var olan tişörtleri beğenmediğimiz için 'Bir tişört yaratalım; kumaşı da, üzerindeki resimler de, yazılar da çok farklı olsun' diyorduk. Çünkü, şu an piyasada olan tişörtleri çok fazla insanın üzerinde görüyorsunuz. Modeller, tasarımlar aynı. Herkes benzer fikirler üretiyor. Bu nedenle farklı bir şey ortaya koymak istedik." Rednails'in iki ayrı kreasyonu var. Biri 'Shi-t hurts'... Birbirinden farklı modeldeki tişörtler, gardrobunu 'tek tip'ten kurtarmak isteyenlerin emrinde. Diğeri de 'Zat-a mahsus'.

HEPSİ FARKLI
Bu kreasyonda tişörtlerin yanısıra; elbiseler, etekler, bluzlar, ceketler de var. Ve tüm ürünler orjinalin de orjinali. Çünkü kişiye özel! Aynısı yapılmıyor, başkasına satılmıyor. Özge İş; giysileri tasarlıyor, diktiriyor, baskılarla, kumaş seçimleriyle tek tek ilgileniyor. Tişörtlerin üzerinde kendi çizimleri var. Dağhan İş, "Bizim yaptıklarımız galiba biraz daha duygusal. Sanatçı eli değmiş gibi" diyor ve ekliyor: "Bunlar daha başlangıç, şu anda 17 tane tasarımımız var, yenileri de yolda."
Haberin fotoğrafları