kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Egzotik ev hayvanları sergisi açıldı

Giriş Saati : 21.09.2008 11:18
Güncelleme : 21.09.2008 16:47
Yeni Haber
Moskova'da düzenlenen egzotik ev hayvanları sergisinde Rus hayvanseverlerin akıllara durgunluk veren ilginç hobileri izlenime sunuldu. Moskova hayvanat bahçesinin sergi salonunda gerçekleştirilen egzotik ev hayvanları sergisinde birbirinden ilginç çok sayıda yılan, akrep, kurbağa, bukalemun, iguana, kaplumbağa, hamamböceği, geyikböceği gibi hayvanlar sahipleriyle birlikte görücüye çıktı.

Besledikleri hayvanların ev koşullarında sanıldığı kadar tehlikeli olmadığını kanıtlamaya çalışan egzotik hayvan tutkunları, ziyaretçi girişi ücretsiz olan sergide besledikleri hayvanlar konusunda ziyaretçilere ayrıntılı bilgi verdi faydalı tavsiyelerde bulundu.

Egzotik hayvanları elle dokunarak inceleme fırsatı bulan ziyaretçiler ise ilginç hayvanlarla fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi. Sergi organizatörü Aleksey Şudra, tamamen amatör bir nitelik taşıyan serginin iki gün devam edeceğini belirterek şöyle konuştu: "Evinde egzotik hayvan besleyen herkes sergimize katılabilir. Amacımız vatandaşları egzotik hayvanlar konusunda bilgilendirmek ve böyle hayvanları kendi evlerinde beslemeye teşvik etmektir. Moskova'da binlerce insanın evinde egzotik hayvan beslediğini biliyoruz. Benzeri sergiler sayesinde bu insanları internet ortamı dışında da buluşturmaya çalışıyoruz." Sergi katılımcılarından Roman Pavlyuk isimli Rus vatandaş ise, internette akreplerle ilgili bilgi edinirken bir tane akrep satın almaya karar verdiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: "İşte akrep tutkunluğu bende bir akreple başladı. Şimdi evimde 40 akrep besliyorum. Hepsi zehirli olan akrepler çiftleşme dönemi dışında ayrı ayrı kaplarda yaşıyor. Ziyaretçilere 'akrepler ev şartlarında doğru beslenirse çok iyi bir arkadaş olabilir' mesajını vermek istiyorum." Bu arada egzotik ev hayvanları sergisinin Moskova Hayvanat Bahçesi'nde ilk ve sonbahar olmak üzere yılda iki kez düzenlendiği öğrenildi.

İHA