kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Sevgili Genel Başkanımızın Derhal Tahliyesini Talep Ediyoruz"

Giriş Saati : 17.09.2008 18:41
Güncelleme : 17.09.2008 20:26
Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
"Sevgili Genel Başkanımızın Derhal Tahliyesini Talep Ediyoruz"
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sina Akşin, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklu emekli Orgeneral Şener Eruygur'un ''derhal tahliye edilmesini talep ettiklerini'' söyledi.

Akşin, ADD Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Eruygur'un iddianamesi olmayan bir dava nedeniyle 3 aydır tutuklu bulunduğunu söyledi.

''Başkanımız herhangi bir kişi değil. Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütünün genel başkanı'' diyen Akşin, Eruygur'un bu şekilde tutuklu bulunmasının ''çok vahim ve zalimce bir uygulama olduğunu'' ileri sürdü. Eruygur'un tansiyon ve şeker hastası olduğunu belirten Akşin, şunları kaydetti: ''Bugün tansiyon düşmesine bağlı olarak cezaevinde merdivenden düşmüş ve ağır yaralı olarak tedavi altına alınmıştır. Hukuka saygılı olduğumuz için Ergenekon davası üzerine bir şey söylemeyeceğiz. Ne var ki, kovuşturmanın yürütülüş biçiminin ağır ve hukuk dışı bir zulüm haline geldiğinin pek çok örneği ortaya çıkmıştır. Genel Başkanımızın bu duruma düşürülmüş olması da en son örnektir. Türk adaletini göreve çağırıyoruz. Adaleti lekelemekte olan bu zulme derhal son verilmesi için ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Bu, Türk adaletinin büyük bir sınavı haline gelmiştir. Atatürk'ün kurmuş olduğu Türk hukuk sisteminin bu sınavı, kurucusunun adına yaraşır bir biçimde vereceğine inanmak istiyoruz. Sevgili Genel Başkanımızın derhal tahliyesini talep ediyoruz.''

Sina Akşin, ADD Yönetim Kurulunun 20 Eylül Cumartesi günü saat 10.00'da yapacağı toplantının ardından, aynı gün saat 16.00'da Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi önünde basın açıklaması yapacağını bildirdi.