kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
15 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Fikstür Puan Durumu Formula 1 Pekin 2008
 
24 Saat
24 Saat

Pozisyon fakiri

Özge AYDIN /SABAH İNTERNET
Giriş Saati : 15.09.2008 08:47
Güncelleme : 15.09.2008 16:30
Yeni Haber
Turkcell Süper Lig'in 3. haftasında Trabzonspor ile Beşiktaş, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda golsüz berabere kaldı.

KAZIM KANAT: KAZANAN BEŞİKTAŞ! (SABAH)


Sağlam ve Yanal'a sorum şudur: Devre arasında futbolcularınıza ne söylediniz? Yanal için futbolcularına söylenecek çok söz yok. "Çocuklar biraz dikkatli olalım, kontrollü oynarsak Beşiktaşlı yeneriz" diyebilir.

*TRABZONSPOR-BEŞİKTAŞ DERBİSİNDEN KARELER

Sağlam'ın ne söyleyebileceğine gelince... Takımı bir kenara, takımın yıldızlarını da öbür kenara ayırırım. Kaptan Delgado, Tello, Özkan ve İnceman'a çok şey söylerim. Bir de Bobo'ya...

Ekrem Dağ'ın oyuna girmesi doğru bir yorumdu. BoboNobre değişikliği ise yapılmaması gereken değişiklikti. BoboNobre yan yana oynasaydı, Beşiktaş cesur futbola dönerdi. Ama Sağlam maç kazanacak en büyük silahını yok etti.

Hakem Halis Özkahya kusursuz maç yönetti. Bu skorun adı; "Futbolun adaleti" oldu. Kaybedenin olmadığı bu büyük maçta aslında kazan Beşiktaş oldu.

İSKENDER GÜNEN: YATTARASIZ HÜCUM YOK (SABAH)

Yattara bir fenomen... Çünkü Trabzonspor'u karşı kaleye taşıyan adam. Kenardan yaptığı ataklarda rakip savunmanın dengesini bozan adam. Yokluğunda dünkü gibi gol noktalarında etkisiz bir Trabzonspor ortaya çıkıyor. Trabzonspor'un Beşiktaş kalesine çektiği ilk şutun dakikası 16. Kullandığı ilk kornerin dakikası 25. Bu da gösteriyor ki Trabzonspor rakip alanda etkili değil.

İkinci yarıda Trabzonspor, savunmasını orta sahaya yakın kurarak daha fazla rakibin üzerine gitmeye çalıştı. Fakat yine kenar ataklarının yetersizliği ve final paslarındaki büyük yanlışlar sonucunda girilen net gol pozisyonu yoktu. Sadece serbest vuruşlardan gol üretmeye çalıştılar ama bunu da gerçekleştiremediklerinden bir puana razı oldular.

Bu maç gösterdi ki Trabzonspor, büyük maçlarda henüz istenilen düzeyde değil. Yani böylesi maçlarda sonucu değiştirebilecek yetenekli oyuncu sayısı çok az. Saha içi yardımlaşmaları ve oyundaki mücadeleleri geçen yıla göre daha iyi. Fakat büyük maçlarda özgüveni yüksek, risk alan oyuncu yetersizliğini görmek gerekiyor. Kabul etmek gerekir ki lig uzun bir maraton. Kupa maçlarını da düşünecek olursak kadro yeterliliğine büyük gereksinim vardır. Trabzonspor'un yedek kulübesi hala yeterli zenginliğe sahip değil diye düşünüyorum.

İLKER ATEŞ: POZİSYON FAKİRİ (FOTOMAÇ)

Günlerdir bu maça yakışmayacak sonucun, golsüz beraberlik olacağını söyleyip duruyordum. Derbiyi izlerken, feci şekilde yanıldığımı anladım. Çünkü pozisyon fakiri bu büyük maça golsüz beraberlik fazlasıyla yakıştı! Düşünebiliyor musunuz, Beşiktaş'ın ilk yarıda Cisse ile uzaktan denediği bir şut var. İkinci devrede de Mert Nobre'nin az farkla dışarı giden kafa vuruşu. Hepsi bu kadar.

En azından, Beşiktaş savunmasına bu Çekler bir ahenk getirdiler. Yattara'sız Trabzon, kremasız pasta gibiydi. Eğer o olsa, bu maçın kesin galiba ev sahibi olacaktı. Her şeye rağmen, Trabzonspor öyle net pozisyonlar bulmasa bile maç boyunca Beşiktaş kalesini bulan 5-6 şut denemesi yaptı. Demek ki Beşiktaş yenik duruma düşmedikçe kolay kolay bu tek forvetli fakir sistemden vazgeçmeyecek. Herhangi birisi dün gece hiç tanımadığı bu iki takımı Avni Aker'de seyretse daha 5. dakikada 'Maç başladığı gibi biter' derdi. Büyük maç küçük futbolla bitti. Yani dağ fare doğurdu.

TURGAY DEMİR: KORKU! (FOTOMAÇ)

Önemli olan yememek, bir gol atabilirsek kazanırız! Sanırım her iki teknik adamın da maça çıkarken oyuncularına söyledikleri son cümle böyle bir şeydi. Yani. Korktular. Ertuğrul Sağlam, Bobo'yu öksüz gibi tek başına bırakmış.

Bobo sırtı dönük oynayamadığı için geriden gelen Serdar, Delgado, Aydın gibi oyuncularla ikiye bir yapma şansı da yok. Önüne top düşersa vuracak, bütün hesap bu. Düşmedi, vuramadı. Ligin en iyi hücumcularına sahip takımın taktiği bu olmamalı. Bobo çıkıp Nobre girince sadece öksüzün ismi değişti hepsi bu. Ben böyle oynayıp berabere kalan bir Beşiktaş yerine, cesur oynayıp kaybeden bir Beşiktaş'ı tercih ederim. Cesur oynayarak belki bir-iki maç kaybeder Beşiktaş ama böyle oynarsa hiçbir derbiyi kazanamaz.

FATİH DOĞAN: EN KÂRLI KARTAL (FOTOMAÇ)

G.Saray ve F.Bahçe'nin teknik direktör değiştirmesi sonucu yaşadığı sancılar ilk iki sırayı paylaşan Beşiktaş ve Trabzon için önemli bir mesaj veriyor: 'Uyanık olun. 2 ay gibi sürmesi tahmin edilen bu uyum süreçlerini puan avantajına çevirin!'

Bunlara Selçuk'un orta sahadaki desteği eklenince siyah-beyazlı takım orta sahada topu kontrol etmekte zorlandı ve oyunun üstünlüğünü rakibine bıraktı. Beşiktaş'ın duruşu, planlı bir kontrol hissini de uyandırırken, ani çıkışlarla gol arama düşüncesinin önüne ise zamanında müdahaleleri ile kaptan Hüseyin geçti. Hüseyin, Milli Takım'ı hak ettiğini gösteren futboluyla sahanın yıldızıydı. Yattara oynasaydı oyunun sonucu farklı olabilirdi.

Beşiktaş, orta sahada topa yeterince basamayınca 2. yarıda da zaman zaman baskı yemekten kurtulamadı. Bunu yaptığı anlarda ise nasıl etkili olabildiğini gösterdi. F.Bahçe'nin başkentte 3 puan, G.Saray'ın Sami Yen'de 2 puan kaybettiği bir haftada iddialı Trabzon deplasmanından 1 puan almak başarı mıdır? Bizce başarıdır.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Sivas 3 2 1 0 5 1 7
2 Beşiktaş 3 2 1 0 5 2 7
3 Gaziantep 3 2 1 0 5 2 7
Tümünü göster...
4 Trabzon 3 2 1 0 4 1 7
5 Bursa 3 2 0 1 5 4 6
6 Galatasaray 3 1 2 0 5 2 5
7 Kayseri 3 1 2 0 1 0 5
8 G.Birliği 3 1 1 1 4 4 4
9 Hacettepe 3 1 1 1 3 3 4
10 Konya 3 1 1 1 4 5 4
11 Denizli 3 1 1 1 5 7 4
12 Fenerbahçe 3 1 0 2 3 3 3
13 Ankaraspor 3 1 0 2 2 5 3
14 Eskişehir 3 0 2 1 1 3 2
15 Ankaragücü 3 0 1 2 5 7 1
16 Antalya 3 0 1 2 5 7 1
17 Kocaeli 3 0 1 2 1 4 1
18 İ.B.B. Spor 3 0 1 2 1 4 1
Haftanın Maçları
3. Hafta
 Hacettepe 2  
  Fenerbahçe 1  
 Konya 1  
  Denizli 1  
 Kayseri 1  
  Kocaeli 0  
 Galatasaray 1  
  Antalya 1  
 Sivas 3  
  Bursa 1  
 G.Birliği 3  
  Eskişehir 1  
 Gaziantep 2  
  Ankaragücü 2  
 İ.B.B. Spor 1  
  Ankaraspor 2  
 Trabzon 0  
  Beşiktaş 0  
Haftanın Maçları
4. Hafta
 Ankaraspor Hacettepe  
 Antalya Konya  
 Ankaragücü İ.B.B. Spor  
 Fenerbahçe G.Birliği  
 Kocaeli Galatasaray  
 Beşiktaş Gaziantep  
 Denizli Trabzon  
 Bursa Kayseri  
 Eskişehir Sivas