kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
15 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Fikstür Puan Durumu Formula 1 Pekin 2008
 
24 Saat
24 Saat

''Bellinzona maçını geçeceğimizi umut ediyorum"

Giriş Saati : 15.09.2008 15:19
Güncelleme : 15.09.2008 16:30
Yeni Haber
Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Mehmet Helvacı, sarı-kırmızılı takımın sezona hazırlıklarını henüz tam olarak tamamlamadığını söyledi.

GSTV'nin sorularını yanıtlayan Helvacı, Galatasaray'ın ligdeki durumunu değerlendirerek, UEFA Kupası'nda Bellinzona ile oynanacağı maçla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Galatasaray'da şu anda bir başarısızlığın olduğunu ifade eden Helvacı, ''Bunu herhangi bir şeklide mazeret olarak söylemiyorum ve başarısızlığın temel sorumlusu da biziz, bunu da kabul ediyorum. Ama bazı gerçeklerin de mutlaka dile getirilmesi lazım. Burada en önemli husus, Galatasaray takımı geçen sezon çok üstün bir performans ortaya koyarak birçok olumsuzluğa rağmen şampiyon oldu. Bu tabii belirli bir yıpranmayı da beraberinde getiriyor'' diye konuştu.

Geçen sezon futbolcularının gösterdikleri performanstan dolayı takımın yarısından fazlasının milli takımlara davet edildiğini ve oyuncularının Avrupa Şampiyonası boyunca oynadığını dile getiren Mehmet Helvacı, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Tabii orada oynadıkları futbol da ortada, yani bütün dünya onları konuşuyor. Arkasından tabii bu kadar ağır şartlarda oynayan çocukların dinlenmesi gerekiyordu. Dinlenmeye gittiler, döndüler ve neredeyse antrenman yapmadan Steaua Bükreş maçına çıktılar. Şunu söylemek, şunu düşünmek lazım, Galatasaray takımı sezona hazırlığını yeni yeni tamamlıyor, hatta tam tamamlamadı bile. Her ne kadar resmi maçlar oynanmaya başlanıldıysa da aslında Galatasaray takımı şimdi hazırlanıyor. Ancak beraber bir arada antrenman yapma, oynama şansını buluyorlar. O yüzden de Galatasaray takımının iyi ya da kötü olduğunu, hocanın iyi ya da kötü olduğunu ancak önümüzdeki maçlara bakarak söyleyebiliriz.''

BELLİNZONA MAÇINI GEÇECEĞİMİZİ UMUT EDİYORUM

Mehmet Helvacı, UEFA Kupası 1. turunda İsviçre'nin Bellinzona ile oynayacakları karşılaşmanın kolay olmayacağını belirterek, ''İsviçre Ligi sonuçta kötü bir lig değil. İsviçre Milli Takımı kötü bir milli takım değil. Milli takımda oyuncuları var. İsviçre'de belli bir dereceyi elde etmiş bir takımla oynuyoruz. Hiçbir maç kolay değildir esasen, Bellinzona da kolay bir maç değil. Galatasaray güçlü bir rakip olduğu için Bellinzona maçını geçeceğimizi umut ediyorum'' ifadelerini kullandı.

HEDEF UEFA KUPASI'NDA ŞAMPİYON OLMAK

Mehmet Helvacı, hiçbir maçın oynanmadan kazanılamayacağını vurgulayarak, ''Performansımızı ortaya koymak lazım. Ciddi olmak lazım. Maça asılmak lazım. Galatasaray bunları yaptığı takdirde Bellinzona'dan iyi bir sonuçla dönecektir. Hedef tabii ki UEFA Kupası'nda şampiyon olmak. Daha doğrusu Galatasaray nereye katılıyorsa, hangi kupaya katılıyorsa orada şampiyon olmak. Bu sene iyi bir tesadüf, organizasyonun finali Türkiye'de. İnşallah istediğimiz olur. Finali Türkiye'de oynarız'' şeklinde konuştu.

GOLDMAN SACHS ANLAŞMASIYLA İLGİLİ BİLGİLENDİRME YAPACAĞIZ

Galatasaray Futbol A.Ş. ve Sportif A.Ş.'nin birleştirilmesi çalışmaları kapsamında yatırım bankası Goldman Sachs ile yapılan anlaşma ile ilgili, mevcut ön sözleşmeye bağlı bir gizlilik maddesi olduğunu anlatan Helvacı, şunları kaydetti:

''Bu gizlilik maddesi geçici bir madde. Sürekli kalıcı bir madde değil. Zaten bu çerçevede kurulan komisyona bilgilerin tamamını veriyoruz. Bayram haftası itibariyle biraz daha erken başlayabiliriz ama tam olarak bayram haftası demek lazım. Bilgilendirme toplantılarına da başlayacağız. Sözleşmenin içeriği ile ilgili olarak genel bilgilendirme toplantılarına başlayacağız. Mesela derneğimizde toplantılar yapacağız. Şu anda nerelerde yapacaklarımız belli değil ama örneğin dernekte bir toplantıyla buna başlayacağız.''

Helvacı, genel kurul yapılmadan önce, dileyen genel kurul üyelerinin konuyla ilgili bilgi sahibi olacaklarını belirterek, ''Aksi takdirde onlara bilgi vermeden genel kurula gidip onay isteyemeyiz. Bu tabiata aykırı. Olamaz böyle bir şey. Genel kuruldan önce mutlaka sözleşmeyle ilgili arzu edilen bilgilerin tamamını vermiş olacağız. Bunun başka türlü düşünülmesi doğru değil. Bu mümkün de değil. Bilgi vermeden onay almak gibi bir şey söz konusu olamaz. Önce bilgi vereceğiz, sonra da onay isteyeceğiz'' diyerek sözlerini tamamladı.
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Sivas 3 2 1 0 5 1 7
2 Beşiktaş 3 2 1 0 5 2 7
3 Gaziantep 3 2 1 0 5 2 7
Tümünü göster...
4 Trabzon 3 2 1 0 4 1 7
5 Bursa 3 2 0 1 5 4 6
6 Galatasaray 3 1 2 0 5 2 5
7 Kayseri 3 1 2 0 1 0 5
8 G.Birliği 3 1 1 1 4 4 4
9 Hacettepe 3 1 1 1 3 3 4
10 Konya 3 1 1 1 4 5 4
11 Denizli 3 1 1 1 5 7 4
12 Fenerbahçe 3 1 0 2 3 3 3
13 Ankaraspor 3 1 0 2 2 5 3
14 Eskişehir 3 0 2 1 1 3 2
15 Ankaragücü 3 0 1 2 5 7 1
16 Antalya 3 0 1 2 5 7 1
17 Kocaeli 3 0 1 2 1 4 1
18 İ.B.B. Spor 3 0 1 2 1 4 1
Haftanın Maçları
3. Hafta
 Hacettepe 2  
  Fenerbahçe 1  
 Konya 1  
  Denizli 1  
 Kayseri 1  
  Kocaeli 0  
 Galatasaray 1  
  Antalya 1  
 Sivas 3  
  Bursa 1  
 G.Birliği 3  
  Eskişehir 1  
 Gaziantep 2  
  Ankaragücü 2  
 İ.B.B. Spor 1  
  Ankaraspor 2  
 Trabzon 0  
  Beşiktaş 0  
Haftanın Maçları
4. Hafta
 Ankaraspor Hacettepe  
 Antalya Konya  
 Ankaragücü İ.B.B. Spor  
 Fenerbahçe G.Birliği  
 Kocaeli Galatasaray  
 Beşiktaş Gaziantep  
 Denizli Trabzon  
 Bursa Kayseri  
 Eskişehir Sivas