kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
15 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ŞİRİN SEVER

Asla kendinden çirkin biriyle kavga etme!

Guy Kawasaki Apple, Macintosh gibi markaları başarıya ulaştıran, psikoloji okumuş, dünyanın önünde eğildiği bir satış ve pazarlama dahisi. Hürriyet Ekonomi'den Demet Cengiz konuşmuş; Kawasaki'nin hayata ve iş yaşamına dair öğütlerine de yer vermiş. Kulağa küpe yapılacak cinstendi, size de aktarmak istedim:
* Kuş gibi beslen, fil gibi dışkıla: Kuş insanın 100 katını yer. Bununla bilgiye açlığı anlatıyorum. Fil gibi dışkılamak ise öğrendiklerini, bildiklerini paylaşmayı ifade ediyor. Rakibinle bile paylaş. Kapalıçarşı'daki biri ABD'ye online halı satmaya başladıysa bunu rakiplerinden gizlememeli. Onlar da bunu öğrendiğinde pazarı büyütür.
* Önemli konuları amatörlere bırak: Herkes uzman olduğunu söyler ama bazen amatör bir bakış çok farklılık getirebilir, klişeleri kırabilir.
* Ya kendini sevmeyi öğren ya da sevene kadar değiştir: Uyuşturucu bağımlısı bir kadından dinlemiştim, kendini sevmeyen uyuşturucu kullanır. Kullandıkça da kendini sevmez. Bu kısır döngü devam eder. Kendinizi kabullenin ya da kabulleneceğiniz duruma getirin.
* Asla kendinden çirkin biriyle kavga etme: Çünkü onun kaybedecek çok daha az şeyi vardır! Neleri feda etmeniz gerektiğini düşünün bir çirkinlik karşısında...