kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
13 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gül'den birlik çağırısı

Giriş Saati : 13.09.2008 15:41
Güncelleme : 13.09.2008 22:09
Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, birlik ve beraberlik içinde olunduğunda Türk milletinin aşamayacağı hiçbir engel bulunmadığını vurgulayarak, "Tarih buna birçok kez şahitlik etmiştir. Atalarımızın geçmişte kazandıkları askeri zaferleri bugün ekonomik, siyasal, bilimsel ve kültürel başarılarla taçlandırıp, Cumhuriyetimizi güçlendiriyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Sakarya Zaferi'nin 87. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Sakarya Zaferi'nin, Türk milletinin varolma mücadelesi verdiği Kurtuluş Savaşı'nın en kritik aşamasında kazanıldığını belirten Gül, büyük çarpışmalara sahne olan ve binlerce şehit verilen Sakarya Meydan Muharebesi'nin, Türk milletinin bağımsızlık aşkını ve vatan sevgisini bir kez daha ortaya koyduğunu ifade etti. Meclisin Başkomutanlık görevini verdiği Mustafa Kemal Atatürk'ün, Çanakkale'de ve diğer cephelerde olduğu gibi, bu savaşta da yine büyük bir komutanlık örneği gösterdiğini vurgulayan Gül, mesajında şöyle dedi:

"Kahramanca çarpışan askerlerimiz; genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, çocuğuyla ordumuza büyük destek veren halkımız, tarihe altın harflerle yazılan Sakarya Zaferi'nin mimarları olmuştur. Bu anlamlı zafer, adeta yokluklar içinde elde edilmiştir.

Atatürk, milletimizin ümitlerini ve teveccühünü boşa çıkarmamış, askeri dehası ve akılcı harekat planıyla savaşın kaderini değiştirmiştir. Sakarya Zaferi'nin ardından, Meclisimiz Atatürk'e "Mareşal' rütbesi ile "Gazi' unvanı vererek, milletimizin hislerine tercüman olmuştur."

Diplomasi alanında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin elini güçlendiren ve Türk milleti gerçeğini tüm dünyaya bir kez daha duyuran başarının, nihai zafere giden sürecin de önünü açtığını söyleyen Gül, şunları kaydetti:

"Birlik ve dirlik içinde olduğunda milletimizin aşamayacağı hiçbir engel yoktur. Tarih buna birçok kez şahitlik etmiştir. Atalarımızın geçmişte kazandıkları askeri zaferleri bugün ekonomik, siyasal, bilimsel ve kültürel başarılarla taçlandırıp, Cumhuriyetimizi güçlendiriyoruz.

Dünyayla her alanda rekabet ederek, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma gayretini sürdürüyoruz. Türk milleti vatanına ve Cumhuriyetine her zaman sahip çıkacaktır. Bu anlamlı günün yıldönümünde, başta Yüce Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum."

(ANKA)